Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over korenbloem

De Korenbloem is in het wild een opvallende verschijning. Langs de randen van de akkers en in de bermen kom je hem regelmatig tegen. De tuinplant die hier beschreven wordt, is niet dezelfde als de wilde Korenbloem, maar behoort wel tot dezelfde familie (Centaurea). De wilde Korenbloem is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw terug kan komen door het zaad dat het jaar ervoor is achtergebleven van de vorige generatie.

 

De hier besproken Korenbloem is een vaste plant die elk jaar na de winter vanuit de basis van de plant nieuwe scheuten maakt. Opvallend verschil tussen de wilde en de vaste variant is de flinke bladmassa die de vaste plant produceert. In de zomermaanden bloeit de Centaurea uitbundig. De bloemen zijn geschikt om als snijbloem te gebruiken.

Korenbloem snoeien en verzorgen

Net zoals de meeste vaste planten, sterft ook de Korenbloem in de wintermaanden af. Deze afgestorven plantenresten kunnen in de wintermaanden of anders uiterlijk in het vroege voorjaar gesnoeid worden. Knip alles net boven de grond af. De Korenbloem is goed winterhard.

Korenbloem kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij de Korenbloem denken we meteen aan de prachtig helderblauwe bloemen. Natuurlijk wordt deze variant aangeboden op Tuinplantenwinkel.nl, Centaurea montana 'Grandiflora'. Maar er bestaat ook een geelbloeiende Korenbloem. Dat is de Centaurea macrocephala en is ook goed winterhard. Daarnaast hebben we ook de Blauwe strobloem (Catanache caerulea) in deze categorie gezet, omdat de bloemen en de groeiwijze veel weghebben van de wilde Korenbloem.

 

paarse bloemen van de korenbloem

 

Inspiratie Korenbloemen:

strobloem lijkt op de korenbloem

 

De Blauwe Strobloem heeft veel weg van een Korenbloem.

 

opvallende gele kleur van de korenbloem

 

Door de uitgebloeide bloemen eruit te knippen, wordt de plant gestimuleerd om nieuwe bloemenknoppen aan te maken.

 

korenbloemaster is familie van de korenbloem

 

Stokesia is ook familie van de korenbloem, maar bloeit veel later in de zomer. De bloemen trekken tijdens de bloei veel bijen en vlinders aan.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.