Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over korenbloem

De Korenbloem centaurea cyanus (met de wetenschappelijke naam Centaurea montana) is in het wild een opvallende verschijning. Langs de randen van de akkers en in de bermen kom je hem regelmatig tegen. De Korenbloem die hier beschreven wordt, is niet dezelfde als de wilde Korenbloem (Centaurea cyanus), maar behoort wel tot dezelfde familie (Centaurea). Dit is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw terug kan komen door het zaad dat het jaar ervoor is achtergebleven van de vorige generatie.

 

De hier besproken Korenbloem Centaurea cyanus is een vaste plant die onder de composietenfamilie valt en die elk jaar na de winter vanuit de basis van de plant nieuwe scheuten maakt. Opvallend verschil tussen de wilde en de vaste variant is de flinke bladmassa die de plant produceert. De planten groeien het best in de volle zon en bloeien in de zomermaanden uitbundig. De bloemen zijn geschikt om als snijbloem te gebruiken. De bloemblaadjes van de wilde en vaste plant zijn gelijk ze trekken beide veel bijen en hommels.

 

Ze zijn ook heel mooie te combineren in borders en tussen andere planten geven ze een versterkend effect aan de blauw kleur u kunt ze zaaien maar aanplanten als vaste plant is makkelijker. de gezaaide variant staat vaak in bloei in de volle zon langs of op akkers, maar een vaste plant Korenbloem centaurea cyanus plant groeit ok zo mooi tussen andere planten in. de korenbloem standplaats is het beste in de zon.

 

De blauwe strobloem, de korenbloemaster en de gele korenbloem zijn in wezen andere planten maar worden ook wel korenbloemen genoemd.

 

De blauwe korenbloem centaurea snoeien en verzorgen

Net zoals de meeste vaste planten, sterft ook de Korenbloem centaurea in de wintermaanden af. Deze afgestorven plantenresten kunnen in de wintermaanden of anders uiterlijk in het vroege voorjaar gesnoeid worden. Knip alle bladeren net boven de grond af. De Korenbloem is goed winterhard.

 

Korenbloem soorten waaronder centaurea cyanus

Bij Korenbloemen denken we meteen aan de plant met de prachtig helderblauwe bloemen. Natuurlijk wordt deze variant aangeboden op Tuinplantenwinkel.nl, Centaurea montana 'Grandiflora'. Maar er bestaat ook een geelbloeiende Korenbloem. Dat is de Centaurea macrocephala en is ook goed winterhard. Daarnaast hebben we ook de Blauwe strobloem (Catanache caerulea) in deze categorie gezet, omdat de bloemen en de groeiwijze veel weg hebben van de wilde Korenbloemen.

 

Veelgestelde vragen over de Korenbloem

Is de blauwe korenbloem een eenjarige plant?

De eenjarige korenbloem heet officieel Centaurea cyanus.

 

Kun je zelf van een Korenbloem zaden verzamelen?

Jazeker, verzamel hiervoor in de herfst bloemstengels en laat de bloem ondersteboven drogen op een warme plek met een zakje er omheen. Daar vallen de korenbloem zaden dan vanzelf in. Je kunt ze het beste in maart binnen voorzaaien of in april buiten.

 

Is de Korenbloem een vaste plant?

De Centaurea montana is meerjarig.

 

Is de Korenbloem winterhard?

Ja, de meeste Korenbloemen zijn goed winterhard.

 

Korenbloem online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Kun je de Korenbloem ook afhalen?

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaarstaat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op ons planten- en bomencentrum voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

paarse bloemen van de korenbloem

 

Inspiratie Korenbloemen:

strobloem lijkt op de korenbloem

 

De Blauwe Strobloem heeft veel weg van een Korenbloem.

 

opvallende gele kleur van de korenbloem

 

Door de uitgebloeide bloemen eruit te knippen, wordt de plant gestimuleerd om nieuwe bloemenknoppen aan te maken.

 

korenbloemaster is familie van de korenbloem

 

Stokesia is ook familie van de Korenbloem, maar bloeit veel later in de zomer. De bloemen trekken tijdens de bloei veel bijen en vlinders aan.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.