» Stokesia laevis 'Alba'

Stokesia laevis 'Alba'

Product informatie

Nederlandse naam: Korenbloemaster
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Stokesia laevis 'Alba' of Korenbloemaster - Informatie:

Zoals de Nederlandse naam van deze plant al aangeeft, hebben de bloemen van de Stokesia laevis 'Alba' wel wat weg van de Korenbloem en diverse astersoorten. Deze vaste plant heeft een vrij compacte groeiwijze en een lange bloeitijd aan het eind van de zomer. Deze variant van de Stokesia heeft witte bloemen. 

 

Standplaats van de Stokesia laevis 'Alba'

De Korenbloemaster staat bij voorkeur op een zonnige plek in de vaste planten border. De grond moet goed doorlatend zijn, omdat deze tuinplant niet van natte voeten houdt. Zeker tijdens aanhoudende natte periodes is het belangrijk dat het overtollige vocht snel de grond in kan trekken. Daarnaast is een standplaats beschut tegen de koude wind in de winter aan te raden.

 

Snoei en onderhoud van de Stokesia laevis 'Alba'

De Stokesia laevis 'Alba' is een vaste plant, waarbij het bovengrondse deel in de winter afsterft. Op een goed doorlatende grond is de plant goed winterhard. Op vochtigere grond kan de plant in de winter soms het loodje leggen. Snoei deze tuinplant in maart terug tot net boven de grond. Hij zal snel daarna weer nieuwe scheuten gaan maken.De Stokesia laevis 'Alba' | Korenbloemaster koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.