Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over wolfsmelk

Wolfsmelk is een zeer grote plantenfamilie die over bijna de gehele wereld voorkomt. Hij bestaat in vele verschillende vormen, van de kleinste bodembedekker tot boomvormen en alles er tussenin. Ook de alom bekende kerstster is een plant uit de Wolfsmelkfamilie. Euphorbia is de Latijnse naam van deze tuinplant. De Nederlandse naam Wolfsmelk slaat op het melksap dat enigszins giftig is. De plant valt vooral op door zijn opvallende bladvormen en kleuren, maar ook (over het algemeen gele) bloei mag er zijn.

Wolfsmelk snoeien en verzorgen

Let bij het snoeien van de Wolfsmelk op dat het melksap niet op de huid of in de ogen komt. Het kan een nare reactie veroorzaken. Het beste kunnen tijdens het werk aan de Wolfsmelk handschoenen gedragen worden. Een aantal soorten Wolfsmelk zijn niet geheel winterhard. Bescherm deze planten tijdens strenge vorst door blad rondom de voet van de plant te strooien, of leg er bijvoorbeeld een oude deken overheen. Eventueel kunnen in het voorjaar ingevroren delen van de plant worden terug gesnoeid.

Wolfsmelk planten

De meeste soorten Wolfsmelk houden van een zonnige en warme standplaats. Let er op dat ze ook niet te nat komen te staan. Daar kan de plant, vooral in de wintermaanden, niet goed tegen. Daarnaast mag de grond best voedzaam zijn. Gebruik daarom aanplantgrond in het plantgat bij het zetten en strooi vervolgens jaarlijks compost rond de voet van de Wolfsmelk. De compost zorgt er meteen voor dat de bodem los en beter vochtdoorlatend wordt. Zorg ervoor dat soorten die niet helemaal winterhard zijn, een beschutte standplaats krijgen, zodat ze in de winter niet in de koude wind staan.

Wolfsmelk kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden een aantal varianten van de Wolfsmelk aangeboden. De Euphorbia characias ssp. wulfenii valt op door zijn bijna naaldvormige grijs/groen gekleurde blad. Hij is bladhoudend en geeft de tuin een Mediterrane uitstraling. Geef deze soort bij strenge vorst wat extra aandacht om hem goed de winter door te krijgen. De Euphorbia amygdaloides 'Purpurea' valt op door zijn rood/groene blad en zorgt daarmee voor een opvallend accent in de border met vooral groenbladige planten. Ook deze soort heeft bij strenge vorst wat extra bescherming nodig.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.