Informatie over lei conifeer

Leiconiferen zorgen jaarrond voor een groen beeld. Ook in de winter staat de lei conifeer er groen bij. Het loof van de lei conifeer is bijzonder fijn van structuur. De Leiboom wordt als haag gesnoeid. Het loof en de twijgen staan dicht opeen en maken van de leiboom een gesloten geheel. Leiconiferen zijn zeer fijn te snoeien en zorgen daarmee voor een strakke moderne uitstraling van de tuin. Van alle wintergroene leibomen zijn coniferen het meest winterhard.

Er zijn verschillende soorten van lei conifeer. De meest bekende leivorm is die van Cupressus x leylandii of leylandcipres. Deze groeit het snelst en heeft zeer fijn blad groen blad. Deze cipres geeft de tuin een Mediterraan tintje.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor de Thuja plicata 'Excelsa' of westerse levensboom. Deze heeft iets grover blad en is donkerder groen van kleur. 

De Taxus baccata is soms ook in leivorm leverbaar. Deze zeer winterharde soort groeit traag en is daardoor slechts beperkt leverbaar.

 

Lei conifeer snoeien

Het snoeien van dit type leibomen is gemakkelijk en kan het beste met een heggenschaar uitgevoerd worden. Snoei bij voorkeur 2 keer per jaar. Meer mag ook. De beste periode voor de snoei is eind juni/begin juli. Snoei een tweede keer aan het eind van de zomer of aan het eind van de winter. Gebruik bij het snoeien scherp gereedschap zodat de bladranden zo min mogelijk beschadigd raken. Dit voorkomt de vorming van bruine topjes.

Door vaker te snoeien kunt u de lei conifeer compact houden. De dikte van het scherm blijft zo beperkt. Dit zorgt er ook voor dat de twijgen aan de binnenzijde van de boom minder snel bruin zullen kleuren. Mocht dit gebeuren dan is dit niet erg. Het is een natuurlijk proces van de boom om het blad af te stoten waar geen licht meer bij komt.

 

Verzorging en onderhoud

Deze leibomen zijn gemakkelijke groeiers die weinig eisen stellen aan de bodem. Zorg er wel voor dat de bodem bij het aanplanten goed doorlatend is. Bij zandgrond en lichte zavel is dit van nature al zo. Op leemachtige of kleiige grond is aan te raden om extra aanplantgrond in combinatie met zand of fijn split toe te voegen zodat het water beter kan wegzakken.

U kunt tussen maart en september altijd extra voeding geven in de vorm van organische meststoffen.

 

Lei conifeer bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantenwinkel.nl heeft een bijzonder uitgebreid assortiment leibomen. De bomen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende rekgroottes. Dit is de afmeting van het scherm waarop de leiboom is aangebonden. De rekgrootte staat gelijk aan een serie. Meer uitleg hierover vindt u hier.

 

Let op: De lei-Conifeer uit de Basic-, Classic- en 150-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.