Informatie over sempervivum

Dit is wellicht de bekendste rotsplant welke we allemaal kennen. Deze soort groeit in een rozetvorm, de blaadjes staan dicht op mekaar en hebben spitse puntjes. Semper betekent altijd en vivus betekent leven in het Latijn. Dit slaat op de sterkte van het plantje, eens geplant kan je het voor jaren hebben.

 

Sempervivum is een gemakkelijke plant. Ze hebben nauwelijks verzorging nodig. Op Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende soorten aangeboden. Gewone huislook is de Nederlandse naam; het zijn vetplanten en zijn altijd rozetten. Sempvervivum tectorum bijvoorbeeld is een veel toegepaste soort. Dit plantje heeft fijne rozetten met blaadjes die groen/ rood van kleur zijn. Er zijn ook soorten waarvan de blaadjes een soort spinnenwebachtige beharing hebben. Een voorbeeld hiervan is de Sempervivum arachnoideum. De meeste soorten Sempervivum vetplanten krijgen roze bloemen. Deze komen op een steeltje te staan en komen een stuk boven de plant uit.

 

Sempervivum planten en verzorgen

De Sempervivum groeit in weinig grond, en is dus geschikt voor rotstuintjes of hele kleine potjes. Ze houden van een plaatsje in de zon of in half-schaduw. De grond waarin ze staan, moet wel goed doorlatend zijn. Als de plantjes teveel uitgroeien, kan je de kleintjes er afhalen en uitplanten. De groei van deze plant is traag, maar als daar rekening mee gehouden wordt, kunnen ze prima een plek in de tuin krijgen. Sempervivum tectorum bijvoorbeeld is een variant van de gewone huislook met een fijne structruur. De blaadjes staan dicht op elkaar en de roze bloemen komen boven de rozetten uit. Zet deze soort niet tussen snel groeiende planten in de tuin, maar op een plekje waar ze weinig tot geen concurrentie hebben.

 

Veelgestelde vragen over Sempervivum

Hoe verzorg je Sempervivum?

Antwoord: Sempervivum groeit op droge grond. Gewone huislook heeft dan ook weinig water en verzorging nodig. Hij kan in droge omstandigheden overleven. Sempervivum tectorum is winterhard maar eventueel kunt u de succulenten tijdens strenge vorst bedekken met wat bladeren of een oude deken.

 

Kan Sempervivum buiten?

Antwoord: De Sempervivum planten die wij verkopen kunnen allemaal buiten groeien. Huislook kan in rotstuinen worden aangeplant, maar er zijn ook soorten die als beplanting voor groene daken gebruikt worden. Sempervivum tectorum is een soort die vaak aangeplant wordt, maar het geslacht bestaat uit vele soorten meer. De verschillen zitten meestal in de kleur van het blad ende grootte van de rozetten. Sempervivum bestellen bij Tuinplantenwinkel kan niet fout gaan, onze soorten kunnen allemaal buiten in de tuin worden aangeplant.

 

Kan Sempervivum tegen vorst?

Antwoord: Er zijn verschillende soorten Sempervivum soorten. De soorten die wij verkopen kunnen tegen vorst en zijn goed winterhard. Ze kunnen net als andere planten in de tuin blijven staan. De Succulenten zijn ook nog eens wintergroen.

 

Is huislook eetbaar?

Antwoord: Voor zover ons bekend, is Huisloook geen plant die eetbaar is. Het is een plantje dat voor zijn sierwaarde in de rotstuin of een pot wordt aangeplant.

 

Kan sempervivum binnen?

Antwoord: Hoewel de Nederlandse naam anders doet vermoeden, kunnen de Sempervivum tectorum soorten die wij verkopen niet binnen gezet worden. Sempervivum is een groot planten geslacht. Er bestaan wel soorten die geschikt zijn voor binnen, maar de soorten op Tuinplantenwinkel.nl zijn echt voor buiten in de tuin. De Sempervivum tectorum is hier een mooi voorbeeld van.

 

Sempervivum vetplant

 

Inspiratie Sempervivum:

Sempervivum is er in vele soorten

 

Sempervivum is er in vele soorten en kleuren van klein tot grof en kan in pot of volle grond. Zorg in de wintermaanden voor een droge standplaats om rotting van de rozetten te voorkomen.

 

Donkere Sempervivum

 

De Sempervivum is een echte rotsplant en zeer sterk, ze houden echter niet van natte voeten. De bladvormen en kleuren maken dit tot een geliefde plant.

 

Sempervivum in rotstuin

 

De Sempervivum hoort in de rotstuin thuis en combineert ook makkelijk met bijvoorbeeld sedum of andere droogte minnende planten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.