Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over sempervivum

Dit is wellicht de bekendste rotsplant welke we allemaal kennen. Deze soort groeit in een rozetvorm, de blaadjes staan dicht op mekaar en hebben spitse puntjes. Semper betekent altijd en vivus betekent leven in het Latijn. Dit slaat op de sterkte van het plantje, eens geplant kan je het voor jaren hebben.

Sempervivum planten en verzorgen

De Sempervivum groeit in weinig grond, en is dus geschikt voor rotstuintjes of hele kleine potjes. Ze houden van een plaatsje in de zon of in half-schaduw. De grond waarin ze staan, moet wel goed doorlatend zijn. Als de plantjes teveel uitgroeien, kan je de kleintjes er afhalen en uitplanten.

 

Sempervivum vetplant

 

Inspiratie Sempervivum:

Sempervivum is er in vele soorten

 

Sempervivum is er in vele soorten en kleuren van klein tot grof en kan in pot of volle grond. Zorg in de wintermaanden voor een droge standplaats om rotting van de rozetten te voorkomen.

 

Donkere Sempervivum

 

De Sempervivum is een echte rotsplant en zeer sterk, ze houden echter niet van natte voeten. De bladvormen en kleuren maken dit tot een geliefde plant.

 

Sempervivum in rotstuin

 

De Sempervivum hoort in de rotstuin thuis en combineert ook makkelijk met bijvoorbeeld sedum of andere droogte minnende planten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.