» Sempervivum arachnoideum

Sempervivum arachnoideum

Product informatie

Nederlandse naam: Spinnenwebhuislook
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Grijsgroen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 10 cm
Advies aantal per vierkante meter: 11 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Sempervivum arachnoideum of Spinnenwebhuislook - Informatie:

Deze variant van de Huislook kenmerkt zich door de sterkbehaarde kernen van de rozetten. De rozetten zelf zijn groen van kleur met soms wat rode accenten. Omdat de beharing van de rozetten van de Sempervivum arachnoideum wel wat weg heeft van een spinnenweb, wordt deze tuinplant ook wel eens Spinnenwebhuislook genoemd. In de zomermaanden komen er roze bloemen aan verdikte bloemstengeltjes te staan. Ze toornen boven de rozetten uit. Sempervivum arachnoideum is goed winterhard en wintergroen.

Tip: Maak een combinatie van verschillende types Sempervivum in een flinke schaal en zet dit op een zonnige plek op het terras. 

 

Standplaats:

De Sempervivum arachnoideum staat graag in de volle zon op een wat drogere plaats. Bij te weinig zonlicht krijgt deze tuinplant een grauwe kleur. Sempervivum betekent altijd (semper) leven (vivum) en is wat de standplaats betreft een zeer toepasselijke naam; hij kan ook goed uit de voeten in een droge, (stenige) bodem waar andere tuinplanten het moeilijk zullen hebben. Huislook is een ideale rotsplant. Daarnaast kan deze tuinplant ook prima een plek krijgen aan de rand van de verhoogde border. Daar combineert hij goed met verschillende sedumsoorten. 

 

Snoei en onderhoud:

Deze tuinplant heeft weinig tot geen snoei nodig. Sempervivum arachnoideum groeit langzaam uit met nieuwe rozetten aan de zijkant van de plant. De Sempervivum arachnoideum | Spinnenwebhuislook koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.