U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Molinia | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over molinia

Pijpenstrootje, dat is de Nederlandse naam van Molinia. Dit siergras komt ook van nature voor in Nederland. Vooral tussen de heideplanten en op de wat vochtigere graslanden is het een veelgeziene plant. Kenmerkend voor Molinia zijn de rechtopstaande bloemaren die tot diep in de herfst / winter mooi overeind blijven staan. De stengels van deze bloemaren kleuren aan het eind van de zomer naar goudgeel. Dit geeft samen met de bruin/ oranje gekleurde aren een prachtige kleurschakering. 

Molinia planten

Molinia komt het beste tot zijn recht als het in wat grotere groepen kan worden aangeplant. Dit kan in een grote border zijn met andere bijpassende beplanting er omheen, of bijvoorbeeld langs een lang pad in de tuin of als beplanting langs een inrit. Ook langs de vijver kan Molinia een waardevolle aanvulling op de beplanting zijn. 

 

Molinia snoeien en verzorgen

Molinia is niet groenblijvend. Zowel het loof als de bloemstengels sterven in de winter af. Ze blijven wel tot ver in de winter overeind staan. Dit geeft tijdens mooie winterdagen een mooi beeld. Knip ze daarom niet te vroeg terug, maar wacht ermee tot in maart. Snoei de gehele plant terug tot op zo'n 10 a 15 cm boven de grond. Molinia heeft verder weinig speciale verzorging nodig. Het is een polvormende plant die na verloop van de jaren gerust een keer gescheurd kan worden. Dit houdt de plant jong en gezond. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.