» Molinia arundinacea 'Mostenveld'

Molinia arundinacea 'Mostenveld'

Product informatie

Nederlandse naam: Pijpenstrootje
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Bruin
Bladkleur: Groen/wit
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm

Molinia arundinacea 'Mostenveld' of Pijpenstrootje - Informatie:

Molinia arundinacea heeft groene bladeren, die helderwit gestreept zijn. Door deze bonte pracht van bijna lichtgevend gras komt dit siergras ook goed tot zijn recht op donkere plaatsen met halfschaduw. Deze vaste plant groeit in pollen en kan door de lange aren een hoogte van 1,25 meter bereiken. In een border, aan de rand van een vijver, als solitair of zelfs in potten komt de ‘Mostenveld’ mooi tot zijn recht.

 

Standplaats:

Molinia arundinacea ‘Mostenveld’ staat graag in een neutrale of lichtzure bodem, die goed waterdoorlatend is. Het siergras kan zowel op plekken in de volle zon als in halfschaduw worden geplant.

 

Snoei en onderhoud:

Na de winter kunt u het Pijpenstrootje terugsnoeien tot 10 cm boven de grond. Zo krijgen nieuwe, frisse scheuten voldoende licht en ruimte om zich te ontwikkelen. Om de tuinplant jong en gezond te houden kan Molinia arundinacea 'Mostenveld' na een paar jaar rond oktober gescheurd worden. Haal de hele plant uit de grond, verwijder de oude (middelste) delen en plant de jonge delen weer terug op de oorspronkelijke plek.De Molinia arundinacea 'Mostenveld' | Pijpenstrootje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.