Menu
Geen producten gevonden

Informatie over klimop

Iedereen kent de klimop wel, en dat is niet zo verwonderlijk. In bijna iedere tuin is de klimop terug te vinden. Klimop is van alle wintergroene klimplanten veruit het sterkst en zal dan ook nooit afvriezen. Klimop is een flinke groeier en daardoor ideaal om een schutting of muur snel groen aan te kleden. Ook voor het maken van een wintergroene afscheiding is klimop ideaal. U kunt de plant makkelijk door een gaaswerk heen vlechten zodat een zichtdicht en compacte groene afscheiding ontstaat. Een jaarlijkse snoeibeurt zorgt een voor compacte haag en een volle dichte haag.

Hedera hibernica en Hedera helix

Veruit de meest toegepaste en meest aangetroffen klimop is de Hedera hibernica of Ierse klimop. Dit is de snelst groeiende soort en heeft tevens de grootste bladeren. Met deze soort krijgt u het snelst een wand of muur begroeit. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u van deze klimop meerdere maatvoeringen. Zo kiest u snel de gewenste hoogte. Bij ieder product vindt u daarnaast het aantal planten dat wij aanraden per strekkende meter.

Naast klimmen is deze soort klimop ook geschikt om toe te passen als bodembedekker. In ons assortiment vindt u daarvoor planten zonder stok. Het zijn dezelfde planten, maar zonder ondersteuning zoeken de planten een weg over de aarde. Het resultaat is een wintergoed bladertapijt. De klimop is vooral geschikt voor een bodembedekkende functie in de schaduw of halfschaduw.

Naast de Hedera hibernica zijn er tal van andere soorten klimop. Deze soorten worden niet zozeer aangeplant vanwege hun snelle groei, maar meer vanwege hun aparte bladvorm of kleur. Hofleverancier van deze tuinplanten is de Hedera helix. De helix heeft een tragere groei dan de hibernica, maar het assortiment aan bladvormen en kleuren is veel diverser. Van de Hedera helix zijn veel bontbladige soorten verkrijgbaar zoals de Hedera helix ‘Kolibri’ en ‘Yellow Ripple’. Ondanks het kleinere blad groeien ook deze soorten uiteindelijk ook mooi dicht.

Klimopplanten bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bekijk snel ons assortiment klimopplanten online. Onder alle klimopplanten vindt u alle soorten klimop bij elkaar. Kies voor de Hedera helix of Hedera hibernica om de kleinbladige klimop en grootbladige (Ierse) klimopplanten direct te bekijken. Planten bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl is vertrouwd en voordelig. Wij leveren alleen het beste kwaliteit voor een eerlijke prijs en met eerlijk advies. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

 

Klimop is een wintergroene kllimplant die zorgt voor een zichtdichte afscheiding

 

Inspiratie Klimop:

Klimop geeft jaarrond een groene wand en afscheiding

 

Inspiratievoorbeeld Klimop

Bij deze groene wand geeft de kleur van de bladeren van de klimop een speels effect

 

Inspiratievoorbeeld Klimop

 

Klimop is een flinke groeier die wintergroen blijft

 

Inspiratievoorbeeld Klimop

 

Video's over Klimop:

 

 

Inspiratievideo Klimop

 

 

Inspiratievideo Klimop

 

Inspiratievideo Klimop

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.