U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Euonymus europaeus | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over euonymus europaeus

De Euonymus europaeus is een soort die van nature in Nederland en België voorkomt. Het verschil met de Euonymus europaeus 'Red Cascade' die op Tuinplantenwinkel.nl wordt aangeboden, is de kleur van de vrucht. Waar de vruchten (die lijken op Kardinaalsmutsen, vandaar de Nederlandse naam) bij de Euonymus europaeus (licht)roze van kleur zijn, worden die van de 'Red Cascade', de naam zegt het eigenlijk al, veel donkerder van kleur. Ander verschil van deze cultivar is dat hij wat minder hoog wordt, dan de wilde variant. 

Euonymus europaeus planten

Omdat de Euonymus europaeus uitgroeit tot een flinke struik, heeft hij ook een grotere standplaats nodig. In een kleine border, of kleine tuin kan deze tuinpant eigenlijk niet groeien. Mocht u toch van een dergelijke plant willen genieten (dezelfde mooie vruchten en herfstkleur), dan is de Euonymus alatus 'Compactus' misschien wel een goede optie. Het beste komt de Euonymus europaeus tot zijn recht als hij als solitaire struik wordt aangeplant. Uiteindelijk kan hij zelfs iets wegkrijgen van een kleine meerstammige boom. Ook in een grote border met meerdere grote struiken, komt de Euonymus europaeus goed tot zijn recht. Hij groeit over het algemeen makkelijk en stelt weinig specifieke eisen aan de grond. Toch is het belangrijk om een ruim plantgat te graven, waar ook de bodem goed van losgemaakt is. Gebruik aanplantgrond bij het aanvullen. Dit zorgt ervoor dat de wortels van de tuinplant een goede start maken.

Euonymus europaeus snoeien en verzorgen

De Euonymus europaeus verdraagt snoei goed, maar hij komt het beste tot zijn recht als hij niet te vaak en teveel gesnoeid hoeft te worden. Is snoei toch nodig, beperk dit dan zoveel mogelijk tot lichte vormsnoei. Hierdoor blijft de vorm van de struik in tact en zal hij ook elk jaar bloemen en vruchten geven. Als na een aantal jaar toch een keer flink gesnoeid moet worden, dan kan de Euonuymus europaeus hier wel tegen. Zeker in een grote border tussen andere grote struiken kan dit een keer noodzakelijk zijn. 

 

Euonymus europaeus is alleen toepasbaar in een grote tuin

 

Inspiratie Euonymus europaeus:

De vrucht van de euonymus europaeus met oranje roze bloemen

 

Door de struik weinig te snoeien zult u elk jaar bloemen en vruchten krijgen.

bloemknoppen van een kardinaalsmuts ofwel euonymus europaeus

 

Deze tuinplant groeit zowel in de zon als in de schaduw, maar wel in een voedzame bodem.

 

De kardinaalsmuts heeft weinig onderhoud en specifieke eisen

 

Doordat de Euonumus europaeus erg groot uitgroeit, komt hij als solitair goed tot zijn recht in een grotere tuin of border.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.