Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over appelbes

De Appelbes (of Aronia melanocarpa zoals deze mooie struik in het Latijn heet) bloeit in mei met witte, schermvormige bloemen, die in de zomer uitgroeien tot eetbare rode of zwarte bessen, die ook geschikt zijn voor het maken van jam of sap. De bessen bevatten veel vitamine C en antioxidanten, zodat ze zonder meer gerekend kunnen worden tot de superfoods, maar zonder de exotische uitstraling en de daarbij horende dure prijs. De bessen zijn zo groot als bosbessen, smaken een beetje naar bramen en komen in natte gebieden in Nederland in de natuur voor. Als de bessen rijp worden, zijn de vogels er ook verzot op, dus bescherming door een net is aan te raden. Het blad van de appelbes heeft een mooie rode en gele herfstverkleuring en deze plant is goed winterhard.

 

Standplaats van de Appelbes met zwarte bessen

De Appelbes Aronia staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochthoudende, waterdoorlatende bodem in niet te zware grondsoorten. Deze tuinplant combineert prima met andere bessenstruiken in een fruittuin, is vorstbestendig, kan tegen luchtverontreiniging en zeewind. Hoe meer zon de appelbes krijgt, hoe beter de bessen zullen rijpen. 

 

Appelbes snoeien en verzorgen

Om een compacte struik te houden, knip je in het voorjaar, op een vorstvrije dag, de uitgedroogde en oude takken van de Aronia melanocarpa weg. Ook vorm verstorende twijgen die kruisend door de struik groeien, mogen worden weggehaald. Ook kunnen ondergronds, via de wortels, scheuten van de appelbes opgroeien; Steek die tot diep in de grond weg. U kunt deze scheuten eventueel opnieuw uitplanten, zodat zich een nieuwe struik kan ontwikkelen. 

 

Veelgestelde vragen over de Appelbes aronia

Is de zwarte appelbes Aronia eetbaar?

Antwoord: Jazeker, de eetbare rode of zwarte bessen zijn o.a. geschikt voor het maken van jam of sap. De bessen bevatten veel vitamine C en antioxidanten zodat ze zonder meer gerekend kunnen worden tot de superfoods. De bessen zijn zo groot als bosbessen en smaken een beetje naar bramen.

 

Hoe hoog wordt een zwarte appelbes Aronia?

Antwoord: afhankelijk van de standplaats kan een Aronia melanocarpa ca. 2 meter hoog worden.

Waar appelbes Aronia melanocarpa planten?

Antwoord: De Appelbes Aronia staat het liefst in de volle zon of halfschaduw in een vochthoudende, waterdoorlatende bodem. Zware klei vinden deze struiken niet zo fijn.

 

Welke appelbes?

Antwoord: Bij tuinplantenwinkel.nl koopt u zowel de 'gewone' Aronia melanocarpa maar ook de Aronia prunifolia Viking.

 

Zwarte appelbes online kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle zwarte appelbessen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de struiken met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de struiken komen brengen.

 

Zwarte appelbes afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw Aronia melanocarpa bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaarstaat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

Appelbes geeft eetbare vruchten

 

Inspiratie Appelbes:

Appelbes bloesem

 

De Appelbes geeft prachtige witte bloesem. 

beginnende appelbes vruchten

 

De beginnende vruchten van de Appelbes zijn groen en als ze rijp zijn zijn ze pas zwart en hebben ze kleur. 

 

Rijpe appelbes vruchten

 

Rijpe bessen van de Appelbes.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.