U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Appelbes | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over appelbes

De Appelbes bloeit in mei met witte, schermvormige bloemen, die in de zomer uitgroeien tot eetbare rode of zwarte bessen, die ook geschikt zijn voor het maken van jam of sap. De bessen bevatten veel vitamine C en antioxidanten, zodat ze zonder meer gerekend kunnen worden tot de superfoods, maar zonder de exotische uitstraling en de daarbij horende dure prijs. De bessen zijn zo groot als bosbessen, smaken een beetje naar bramen en komen in natte gebieden in Nederland in de natuur voor. Als de bessen rijpen, zijn de vogels er ook verzot op, dus bescherming door een net is aan te raden. Het blad van de appelbes heeft een mooie rode en gele herfstverkleuring.

Standplaats van de appelbes

De Appelbes staat het liefst in de volle zon of halfschaduw in een vochthoudende, waterdoorlatende bodem in niet te zware grondsoorten. De tuinplant is vorstbestendig, kan tegen luchtverontreiniging en zeewind. Hoe meer zon de appelbes krijgt, hoe beter de vruchten zullen rijpen. 

Appelbes snoeien en verzorgen

Knip in het voorjaar, op een vorstvrije dag oude en uitgedroogde takken weg. Ook vorm verstorende twijgen die kruisend door de struik groeien, mogen worden weggehaald. Ook kunnen ondergronds, via de wortels, scheuten van de appelbes opgroeien; Steek die tot diep in de grond weg. U kunt deze scheuten eventueel opnieuw uitplanten, zodat zich een nieuwe struik kan ontwikkelen. 

De Appelbes wordt in Nederland ook vaak met de officiële Latijnse naam Aronia benoemd.

 

Appelbes geeft eetbare vruchten

 

Inspiratie Appelbes:

Appelbes bloesem

 

De Appelbes geeft prachtige witte bloesem. 

beginnende appelbes vruchten

 

De beginnende vruchten van de Appelbes zijn groen en als ze rijp zijn zijn ze pas zwart en hebben ze kleur. 

 

Rijpe appelbes vruchten

 

Rijpe bessen van de Appelbes.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.