U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Magnolia soulangeana | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over magnolia soulangeana

Wanneer er een Magnolia soulangeana in de tuin staat, dan is dat direct de blikvanger. In april bloeit deze struik op het kale hout. Prachtige paars/wit-roze bloemen, die qua vorm wat weg hebben van de bloem van de tulp, sieren de gehele boom. De uitbundige bloei duurt relatief kort tot in mei maar is een feest voor het oog. Vanwege de bloemen wordt de Magnolia ook wel tulpenboom of valse tulpenboom genoemd. De algemeen gebruikte Nederlandse naam voor de Magnolia is echter beverboom. De Magnolia soulangeana is de bekendste vorm van een magnolia en is ontstaan uit een kruising tussen de witbloeiende Magnolia denudata en de dieproze bloeiende Magnolia liliiflora. De Magnolia soulangea groeit uit tot een flinke struik of kleine boom. Een Magnolia soulangeana is na 10 jaar ruim 5 meter hoog. Deze tuinplant komt het beste tot zijn recht wanneer hij de ruimte heeft; bv in openbaar groen zoals parken, begraafplaatsen, plantsoenen en in de grotere tuinen. Voor de kleine tuin is er de witbloeiende Magnolia stellata, die 150 cm hoog wordt. Na de bloei valt de boom niet meer zo op in de tuin. 

Magnolia soulangeana planten

Geef Magnolia soulangeana een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw op een vochtige, humusrijke grond. Voor het planten maakt u de grond goed los met een scherpe schop of spade. Doorbreek harde lagen op grotere diepte. Werk een goede aanplantaarde door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat; dit bevordert het aangroeiproces. Een Magnolia soulangeana met pot dompelt u vooraf even in een emmer. Zeker bij droogte; de haarwortels zuigen zich vol met water. Vervolgens kunt u de beverboom planten. Plant niet dieper dan de kluit hoog is. Zet de plant in het midden van het plantgat, vul rondom aan met grond en druk goed aan met de handen of, bij grote planten, met de hak van de voet. Werk rondom af met een hark en geef bij droogte water. Geef bij voorkeur eenmaal tot tweemaal per week stevig water. Dit is beter dan iedere dag een beetje. Wanneer de Magnolia soulangeana nog geen blad heeft ontwikkeld, geeft u minimaal water bij droogte. Wanneer de grond goed vochtig is laat u dit achterwege. Plaats bij bomen een boompaal met boomband en laat die twee tot drie jaar aan de boom staan. Afstand boompaal tot stam ongeveer 20 cm. Deze kunt u bij tuinplantenwinkel.nl bestellen.

Magnolia soulangeana snoeien en onderhouden

Magnolia’s groeien het mooist zonder enige vorm van snoei. Snoeien is wel mogelijk indien dat gewenst is, maar het beste is dit te beperken tot een enkele keer. Een sterke snoei stimuleert bij magnolia’s vaak verticale scheuten die in het hart van de boom oprijzen en de vorm bederven. Dit zijn zogenaamde waterloten. Wanneer u deze opmerkt kiest u één scheut uit om het gat van een mogelijk verloren tak op te vullen; verwijder de rest van de scheuten. De vlezige wortels van een plant houden niet van een te natte bodem. Dat veroorzaakt rotting of bevriezing in de winter. Een Magnolia soulangeana is een erg gezonde boom die weinig last heeft van ongedierte. Helaas zijn de knoppen van de bloemen die net uitlopen en jonge bladeren wel vorstgevoelig. Een late nachtvorst in april of mei kan dus de bloei beïnvloeden.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.