Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over hertshooi

Hertshooi bloeit van juli tot september met gele bloemen, die soms kunnen uitgroeien tot mooie bessen. De grootte van de tuinplant is afhankelijk van de variëteit. Hypericum calycinum 40 cm hoog; Hypericum densiflorum ‘Buttercup’ heeft kleinere bloemen en bladeren en wordt 60 cm hoog; Hypericum ‘Hidcote’ wordt 90 cm hoog en de bloemen groeien uit tot zwarte bessen. De Magical- en Miracle-serie is speciaal gekweekt voor het krijgen van veel en grotere bessen. Sommige variëteiten behouden in zachte winters een deel van hun bladeren en bijna alle tuinplanten worden veel gebruikt in gemengde boeketten. 

Hertshooi planten

Hertshooi is bestand tegen zeewind en luchtverontreiniging en staat het liefst in de zon of halfschaduw in een lichtvochtige, niet te zware bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De tuinplant is geschikt als vakbeplanting in de border en ook als bodembedekking onder hogere bomen en struiken.

Hertshooi snoeien en verzorgen

Knip voor het behoud van de compacte vorm van Hertshooi in het voorjaar alle afgestorven delen helemaal weg. Steek als de pol te groot is geworden, enkele delen helemaal af en plant die eventueel op een andere plaats in de border. Strooi daarna wat organische mest.

Hertshooi

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.