U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lavendel Hidcote | Tuinplantenwinkel.nl


Informatie over lavendel hidcote

Meest geliefd om zijn bloemkleur is deze lavendel ‘Hidcote’ die officieel luistert naar de naam Lavandula angustifolia ‘Hidcote’. Net als alle andere angustifolia types is het een compact groeiende lavendel met een goede winterhardheid. De bloei duurt ongeveer 2 maanden en begint medio juni. De bloemen staan bovenaan vrij compacte stengels die niet omvallen bij regenval. De bloemen hebben een dieppaarse kleur waarmee de plant verschilt van de ‘Munstead’.

Tips voor gebruik en onderhoud

Deze lavendel is goed te gebruiken als vakbeplanting of in potten. Gebruik ongeveer 5 tot 7 planten per vierkante meter. Daarnaast leent deze tuinplant zich voor gebruik als een lage haag. Plant in dat geval ongeveer 3 tot 5 planten per strekkende meter.

Het is belangrijk om de lavendel goed te snoeien. Door de snoei blijft de plant compact en ‘verhout’ hij minder van onderuit. Ook blijft de plant rijk bloeien. U kunt de lavendelplant het beste twee maal per jaar snoeien. In het voorjaar knipt u de plant zo kort mogelijk terug. Let wel op dat er nog wat blad aan de takjes blijft staan. Als u de plant wegknipt tot de kale delen loopt hij niet meer mooi uit.

Hidcote kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We werken met door ons geselecteerde kwekerijen zodat u altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit planten. Bij het planten van de lavendel raden we aan om de aarde in het plantgat te verrijken met aanplantgrond. Dit zorgt voor een goede voedingsbodem zodat de plant snel en goed aangroeit. Wij geven bovendien aangroeigarantie op alle bij ons bestelde planten en bomen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.