Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lavendel hidcote

Wie kent ze niet, de uitgestrekte lavendelvelden in het zuiden van Frankrijk. Meest geliefd om zijn bloemkleur en heerlijke geur is deze lavendel die officieel luistert naar de naam Lavandula angustifolia ‘Hidcote'. Net als alle andere angustifolia types is het een compact groeiende lavendel met een goede winterhardheid en een prachtige bloei die op een zonnige plaats ongeveer 2 maanden duurt en begint medio juni. De bloemen staan bovenaan vrij compacte stengels die niet omvallen bij regenval en vlinders, bijen en andere insecten aantrekken. De bloemen hebben een dieppaarse kleur waarmee de plant verschilt van de ‘Munstead'.

 

Tips voor gebruik en onderhoud van Lavandula angustifolia 'Hidcote'

Deze Lavendel is goed te gebruiken als vakbeplanting of in potten. Gebruik ongeveer 5 tot 7 planten per vierkante meter. Daarnaast leent deze tuinplant zich voor gebruik als een laag haagje. Plant in dat geval ongeveer 3 tot 5 planten per strekkende meter. Ook kun je deze mooie tuinplant prima combineren met andere heesters, struiken en vaste planten in een zonnige border.

 

Lavandula angustifolia 'Hidcote' snoeien

Het is belangrijk om lavendel goed te snoeien. Door de snoei blijft de plant compact en ‘verhout' hij minder van onderuit. Ook blijft de Lavendel rijk bloeien. U kunt de Lavendelplant het beste twee maal per jaar snoeien. Bij de eerste snoei in het voorjaar knipt u de plant zo kort mogelijk terug. Let wel op dat er nog wat blad aan de takjes blijft staan. Als u de plant wegknipt tot op het kale hout loopt hij niet meer mooi uit. De tweede snoeibeurt volgt na de uitbundige bloei; dan snoei je de uitgebloeide bloemen en de toppen van de planten weg. Op die manier houd je mooie planten.

 

Lavandula angustifolia Hidcote aanplanten

Lavandula angustifolia 'Hidcote' staat het liefst in de volle zon of halfschaduw op een goed doorlatende, kalkrijke bodem. Lavendel houdt niet van natte voeten en extra mest, wel zijn de plantjes blij met een extra gift kalk.

 

Als u bij Tuinplantenwinkel.nl deze Lavendel koopt, dan wordt deze altijd in pot geleverd. Dit betekent dat de struik het hele jaar door (behalve bij vorst) aangeplant kan worden; dus ook in de zomermaanden. Let er dan wel op dat de nieuwe tuinplanten bij warme en droge periodes voldoende extra water krijgen. De kluit is dan nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende vocht uit de grond te zuigen.

 

Lavandula angustifolia 'Hidcote' kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We werken met door ons geselecteerde kwekerijen zodat u altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit planten. Bij het planten van de lavendel raden we aan om de aarde in het plantgat te verrijken met aanplantgrond. Dit zorgt voor een goede voedingsbodem zodat de plant snel en goed aangroeit. Wij geven bovendien aangroeigarantie op alle bij ons bestelde planten en bomen.

 

Veelgestelde vragen over Lavandula angustifolia 'Hidcote':

Is lavendel Hidcote winterhard?

Antwoord: Ja hoor, deze soort is goed winterhard en verdraagt nattigheid het best. Lavendel kan goed in de borders worden gecombineerd met andere vaste plantjes. Lavendel is een plant die goed tegen droogte kan. Deze vaste plant is in verschillende potmaten te verkrijgen. De Lavandula angustifolia 'Hidcote', Lavendel kan ook goed in een pot op een terras of balkon worden gezet.

 

Wat is de sterkste soort lavendel?

Antwoord: Alle echte Lavendels (Lavandula angustifolia) zijn goed winterhard en kunnen de meeste winters zonder extra bescherming aan. Lavendel staat graag in de zon. In het vroege voorjaar kan men de lavendel bemesten met een organische meststof. De bloeiperiode is van juni tot augustus. Na de bloeitijd blijven de bloemen lang staan. Deze vaste plant kan goed worden gecombineerd worden met andere planten. Lavandula angustifolia 'Hidcote', Lavendel heeft donker blauwe bloemen.

 

Hoeveel lavendel Hidcote per strekkende meter?

Antwoord: Als je deze tuinplant Lavandula angustifolia 'Hidcote', Lavendel wilt gebruiken als een laag haagje dan plant je ongeveer 3 tot 5 planten per strekkende meter. Dat is afhankelijk van de grootte van de nieuwe planten en van hoe snel je de haag dicht wilt hebben. Lavandula angustifolia 'Hidcote' kan op veel plaatsen in de tuin worden toegepast, gewoon in de borders, in een rotstuin en steeds vaker is de lavendel te vinden in de moestuin. Zet Lavandula angustifolia 'Hidcote', Lavendel wel bij voorkeur in de zon daar zal deze het beste groeien, in de halfschaduw kan nog net. Maar in de schaduw zal de plant weinig bloemen krijgen. Lavendel kopen kan in verschillende maten, ook de Lavandula angustifolia 'Hidcote'.

 

Wat is de sterkste lavendel?

Antwoord: Alle echte Lavendels (Lavandula angustifolia) zijn goed winterhard en kunnen de meeste winters zonder extra bescherming aan. De meest populaire Lavendelsoorten zijn de Lavandula angustifolia 'Hidcote' en de Lavandula angustifolia 'Mustead', de bloeien beide met blauwe bloemen. Het snoeien van de Lavendel kan men het beste in het voorjaar doen. Net boven de nieuwe scheuten kan het oude hout worden weg geknipt. Lavandula angustifolia 'Hidcote' is veel sterker in de tuin dan de Kuiflavendel Lavandula stoechas.

 

Hoe lang bloeit lavendel Hidcote?

Antwoord: Op een zonnige plaats bloeien deze mooie planten ongeveer 2 maanden en begint medio juni. In de bloeitijd van de Lavandula angustifolia 'Hidcote', Lavendel komen veel hommels en bijen op de bloemen af. Na de bloeitijd blijven de bloemen vaak nog lang mooi op hun stengels. Na de bloeiperiode mag men gerust alleen de bloemen af knippen. De bloei van de 'Hidcote' soort is opvallend donker blauw. Lavandula angustifolia is onder de vaste planten een graag geziene soort met een bloei die behoorlijk lang is.

 

Wat doe je met de uitgebloeide bloemen van Lavandula angustifolia Hidcote lavendel?

Antwoord: De half uitgebloeide stengels en de toppen van de takken Lavandula angustifolia 'Hidcote', Lavendel kun je het beste na de bloei snoeien om mooie plantjes te houden. Stop het snoeiafval in een linnen zakje en leg het in je kledingkast, dan geniet je nog heel lang van de heerlijke geur. De 'Hidcote' soort geeft mooie donker blauwe bloemen, andere soorten bloeien vaak in in lichtere kleur. De bloei bestaat uit een stengel met daarop allemaal kleine bloempjes. Als de standplaats goed is voor Lavandula angustifolia 'Hidcote' weten we zeker dat u erg tevreden zult zijn over uw aankoop.

 

Wat is de beste standplaats voor Lavandula angustifolia 'Hidcote' lavendel?

Antwoord: De Lavandula angustifolia 'Hidcote', Lavendel staat graag in de zon. De standplaats mag gerust op zandgrond zijn Lavandula angustifolia 'Hidcote' houdt namelijk niet van natte grond. Om het aanslaan van de tuinplanten te vergroten kan men eventueel wat potgrond gebruiken tijdens het aan planten in de grond. Dit mag rechtstreeks aan de wortels in het plantgat worden gedaan. Het wortelgestel zal zich hier door dan goed ontwikkelen. Als de standplaats goed is ontstaan er in het voorjaar nieuwe groeischeuten die in de loop van de zomer bloemen gaan geven. De bloeiperiode is van juni tot augustus/september. In de zon zullen veel hommels en bijen de bloemen van de Lavandula angustifolia 'Hidcote', Lavendel komen bezoeken. Ook kan men de bloemen afknippen en drogen voor bijvoorbeeld binnen in de kleren kast. Lavandula angustifolia is onder de vaste planten een graag geziene soort met een bloei die behoorlijk lang is.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.