Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over japanse notenboom

De Japanse notenboom (Ginkgo biloba) is een aparte verschijning tussen de bomen. Officieel behoort deze tot de familie van de coniferen. Het blad heeft een unieke waaiervorm, deze is als u goed kijkt opgebouwd uit meerdere aan elkaar gegroeide naaldjes langs elkaar. De Japanse Notenboom blijft een hele open kroon houden. Dit geldt bijvoorbeeld niet voor de variëteit 'Mariken en 'Menhir', deze groeien wel wat compacter. De herfstkleuring van deze bomen is schitterend geel wat ook een bijzonder mooie eigenschap is.

Een Japanse notenboom planten

De Japanse notenboom staat het liefst in de zon of halfschaduw in een goed doorlatende, vochtige bodem. Omdat Tuinplantenwinkel.nl deze plant in een pot levert, kan hij het hele jaar geplant worden; met aangroei garantie! Gebruik aanplantgrond om de boomwortels in luchtige en voedingsrijke grond de beste start te geven.

Japanse notenboom snoeien en verzorgen

Geef een jonge Ginkgo boom extra steun met 1 (of 2) boompalen of een grote bamboestok. Dit om scheefgroei te voorkomen de eerste jaren. Snoei is nauwelijks nodig; eventueel wat vormsnoei in vorstvrije winterdagen.

Ginkgo biloba kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wilt u een Japanse notenboom kopen? Dan kan dit via onze webshop. De boom op stam is te krijgen vanaf 60 tot 200 cm hoog en past dus in elke tuin. Net zoals de smalle zuilboom Ginkgo biloba Menhir die alleen wel uit kan groeien tot een hoogte van 3 tot 5 meter. De gewone Japanse notenboom is minder geschikt voor een kleine tuin, omdat hij uit kan groeien tot een hoogte van wel 10 meter. 

We bezorgen alle bomen binnen 2 tot 7 werkdagen bij u thuis vanuit ons eigen bomencentrum en met onze eigen transportdienst. Door hier van A tot Z zelf zorg voor te dragen, kunnen we de kwaliteit garanderen.

 

gele herfst kleur van de japanse notenboom

 

Inspiratie Japanse notenboom:

in de herfst laat de japanse notenboom zijn gele bladeren vallen

 

Snoeien van een Japanse notenboom is eigenlijk niet nodig, eventueel een kleine snoeibeurt om de vorm te behouden.

 

de japanse notenboom kopen en het beste planten in het najaar

 

Doordat de Japanse notenboom aangeboden wordt in een pot kunt u de boom het gehele jaar planten. 

 

de japanse notenboom kan een een kleine of grote tuin, let hier op bij het uitkiezen van het soort

 

De Ginkgo bibloba is verkrijgbaar als boom of als (meerstammige) struik.

Japanse notenboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.