Informatie over azalea's

Azalea’s voelen zich, in tegenstelling tot Rhododendrons, wel thuis in de zon. Deze uitbundig bloeiende heesters zorgen voor een feest in het voorjaar. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment aan bloemkleuren, variërend van wit tot roze en rood. Azalea’s zijn onder te verdelen in verschillende groepen: Japanse azalea’s en Azalea mollis of Pontische azalea. De eerste groep is verreweg het bekendste. De Japanse azalea’s zijn compact groeiende (semi-)wintergroene heesters met een rijke bloei in het voorjaar. Door hun compacte groei passen ze in elke tuin en is het een populaire groep tuinplanten.

De Azalea mollis is wat minder bekende groep. Deze groep azalea’s wordt een stuk groter dan de Japanse soorten en is in tegenstelling tot die groep bladverliezend. De bloemen zijn een stuk groter en hebben vaak een gele of oranje kleur. Er zijn ook wit en roze bloeiende variëteiten. De bloei oogt spectaculair want de bloemen verschijnen aan de plant voordat de bladeren verschijnen. In het najaar verkleurt het blad van de Pontische azalea’s rood tot oranje voordat deze afvalt.

Azalea’s planten

Alle varianten houden van een zure, humusrijke grond. Bij het planten van Azalea’s raden wij daarom aan een flinke hoeveelheid tuinturf in het plantgat te verwerken. Deze tuinturf kunt u samen met uw planten online bestellen.

Azalea’s kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim aanbod azalea planten. Alle planten worden geleverd in pot en zijn het hele jaar door te planten. De tuinplanten worden met zorg verpakt en binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Haal de plant na levering direct uit de verpakking. Wij leveren uitsluiten A-kwaliteit plantmateriaal en geven dan ook aangroeigarantie op al onze planten. Uw bestelling wordt met onze eigen bezorgdienst geleverd. Schade aan uw planten is op deze manier onmogelijk.

 

In het voorjaar bloeien de azalea's zeer rijk en zorgen ze voor een ware kleurenbom

 

Inspiratie Azalea's:

De azalea voelt zich thuis in de halfschaduw en past erg goed in tuinen met een Oosters tintje

 

Azalea's voelen zich thuis in de halfschaduw en komen perfect tot hun recht in een tuinen met een Oosters tintje; hier gecombineerd met een behoorlijk oude Japanse esdoorn.

Door verschillende soorten te combineren ontstaat een kleurrijk palet aan bloemen

 

Verschillende soorten Japanse soorten bij elkaar zorgen voor een kleurrijk palet aan bloemen in het voorjaar.

 

Naast de Japanse azalea is er de Pontische azalea of azalea mollis

 

Naast de Japanse variant is er de azalea mollis met opvallende gele, witte, roze of oranje/rode bloemen. De bloemen verschijnen aan het nog kale hout, want deze groep is bladverliezend.

 

Video's over Azalea:

 

 

 

Deze Rhododendron 'Scarlet Wonder' is officieel geen azalea maar heeft wel veel overeenkomstige kenmerken. De Scarlet Wonder groeit namelijk zeer compact en heeft kleinere bloemen dan een normale rododendron.

 

 

 

Azalea's houden van een vochthoudende en iets zure bodem. Wij raden daarom aan om tuinturf toe te voegen aan het plantgat bij het planten.

 

 

 

Een plant die van eenzelfde plekje houdt en zich er goed mee laat combineren is de Leucothoe 'Zeblid'. Niet de bloemen, maar het blad van deze plant zorgen voor kleur. Het blad verkleurt in de herfst en winter naar roodtinten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.