Menu
Geen producten gevonden

Informatie over azalea's

Azalea’s voelen zich, in tegenstelling tot Rhododendrons, wel thuis in de zon. Deze uitbundig bloeiende heesters zorgen voor een feest in het voorjaar. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment aan bloemkleuren, variërend van wit tot roze en rood. De Azalea houdt van zure, humusrijke grond. Bij het planten van Azalea’s raden wij daarom aan een flinke hoeveelheid turf in het plantgat te verwerken. In onze webwinkel vindt u diverse Rhododendron en azaleasoorten. Zo bieden wij ook bladverliezende azalea’s aan. Dit zijn de Azalea mollis soorten. Ze worden niet veel geplant, maar zijn erg mooi. Ze maken bloemen aan op het kale hout.

 

In het voorjaar bloeien de azalea's zeer rijk en zorgen ze voor een ware kleurenbom

 

Inspiratie Azalea's:

De azalea voelt zich thuis in de halfschaduw en past erg goed in tuinen met een Oosters tintje

 

Azalea's voelen zich thuis in de halfschaduw en komen perfect tot hun recht in een tuinen met een Oosters tintje; hier gecombineerd met een behoorlijk oude Japanse esdoorn.

Door verschillende soorten te combineren ontstaat een kleurrijk palet aan bloemen

 

Verschillende soorten Japanse azalea bij elkaar zorgen voor een kleurrijk palet aan bloemen in het voorjaar.

 

Naast de Japanse azalea is er de Pontische azalea of azalea mollis

 

Naast de Japanse azalea is er de azalea mollis met opvallende gele, witte, roze of oranje/rode bloemen. De bloemen verschijnen aan het nog kale hout, want deze groep azalea is bladverliezend.

 

Video's over Azalea's:

 

 

Deze Rhododendron 'Scarlet Wonder' is officieel geen azalea maar heeft wel veel overeenkomstige kenmerken. De Scarlet Wonder groeit namelijk zeer compact en heeft kleinere bloemen dan een normale rododendron.

 

 

Azalea's houden van een vochthoudende en iets zure bodem. Wij raden daarom aan om tuinturf toe te voegen aan het plantgat bij het planten.

 

 

Een plant die van eenzelfde plekje houdt als de azalea en zich er goed mee laat combineren is de Leucothoe 'Zeblid'. Niet de bloemen, maar het blad van deze plant zorgen voor kleur. Het blad verkleurt in de herfst en winter naar roodtinten.

 

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13396 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.