Menu
Geen producten gevonden

» Rhododendron kh. luteum

Rhododendron kh. luteum

Product informatie

Nederlandse naam: Pontische azalea
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø17 cm

Rhododendron kh. luteum of Pontische azalea - Informatie:

Rhododendron luteum verliest net als de andere Azalea Knaphill of Azalea mollis-hybriden in de winter zijn blad waardoor de bloemen in het voorjaar des te meer opvallen. Deze tuinplant bloeit in mei-juni met gele, volle bloemtrossen. Verwijder de uitgebloeide bloemen, zodat nieuwe knoppen voor het volgende jaar zich beter kunnen vormen. Rhododendron luteum staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, humusrijke, zure bodem. Gebruik daarom tuinturf bij het aanplanten van de Pontische azalea voor het behoud van een zuur bodemmilieu; jaarlijks tuinturf onder de planten aanbrengen en de bladlaag laten liggen zorgt er ook voor dat de bodem verzuurt. De tuinplant is goed winterhard, heeft in de herfst een mooie verkleuring en verliest dan zijn bladeren. De Pontische azalea voldoet prima als solitair en wordt ook veel toegepast als vakbeplanting in de border en openbare ruimtes.


Rhododendron luteum is een bladverliezende tuinplant. Deze Pontische azalea bloeit van mei t/m juni met gele bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 200 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.De Rhododendron kh. luteum | Pontische azalea koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.