Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over parelstruik

Parelstruik heet ook wel Exochorda. Het is een mooie struik met een opgaande groeiwijze. Opvallend zijn de zuiverwitte bloemen, in april-mei. Het is een middelgrote heester, die ongeveer een á twee meter hoog wordt. Een enkele struik in een kleine tuin volstaat, maar in een grotere tuin kunt u er wel een paar bij elkaar zetten; dat is een mooi gezicht in de border. In de herfst verschijnen er zwarte zaaddoosjes en, afhankelijk van de soort, verkleurt het blad geel-oranje. Tuinplantenwinkel heeft de volgende variëteiten in het assortiment: Exochorda racemosa 'Niagara’ die ongeveer 1 m wordt, met een bossige groeiwijze, bloeit met een waterval van witte bloemen; Exochorda x macrantha 'The Bride', heeft overhangende takken met van mei tot augustus een zee van witte bloemen. Exochorda 'Kolmaspirit Magical Springtime’, bloeit in mei-juni met helderwitte bloemen over de hele stengel, de bloei begint onderaan en verspreidt zich dan over de hele stengel. Exochorda x macrantha 'The Bride' heeft slappe, hangende takken en groeit vrij breed uit. Deze vorm heeft iets weg van een treurwilg….

Parelstruik planten en verzorgen

De Parelstruik houdt van een plek in de zon of halfschaduw in een niet kalkrijke, normale goed doorlaatbare tuingrond. Na de bloei knipt u lange vormverstorende takken terug en oude takken verwijdert u helemaal tot op de grond. Zo houdt de tuinplant een frisse uitstraling. Verder kunt u af en toe wat turf strooien als de soort daarom vraagt.

 

parelstruik heeft opvallende witte bloemen in het voorjaar

 

Inspiratie Parelstruik:

Parelstruik houdt van een zonnige standplaats in goede aarde

 

De Parelstruik kunt u snoeien in het na de bloei. De oude takken kunt u dan ook verwijderen.

 

snoeien van de parelstruik doet u direct na de bloei

 

Na de bloemen in het voorjaar komen er in de herfst zwarte zaaddoosjes aan de takken.

 

De witte bloemen van de exochorda zijn opvallend en over de hele tak verspreid

 

De bloemen van de Exochorda (Parelstruik) zijn opvallend. Hoogte en grootte van de Parelstruik verschilt per soort. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.