Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hortensia op stam

Niet alleen als struik maar ook in de vorm van een kleine boom kunt u genieten van hortensia’s. Niet alle soorten hortensia’s zijn geschikt om als boomvorm te worden gebruikt. Boerenhortensia’s zouden voor hun gewicht snel van de steel afbreken en vormen dus geen optie. Pluimhortensia’s daarentegen zijn wel bestand tegen een stootje. Het voordeel van deze plant is bovendien dat ze ieder jaar kan worden terug gesnoeid en altijd bloeit op de nieuwe scheuten. Dit maakt het onderhoud eenvoudig en het houdt de bomen in de juiste vorm en grootte.

Pluimhortensia’s bloeien met puntvormige bloemtuilen. De bloemen hebben in het begin vaak een roomwitte of witgroene kleur en kleuren gaandeweg de zomer lengt roze of rozerood. Dit is afhankelijk van de variëteit. Het meest bekend is de Hydrangea paniculata ‘Limelight’ welke bloeit met witgroene pluimen. De bloemen krijgen pas laat in de zomer een roze zweem over zich heen. Een soort die meer roze of zelfs rood verkleurt is de ‘Pinky Winky’.

Hortensia’s op stam planten en verzorgen

Pluimhortensia’s bloeien op jonge scheuten. Voor het krijgen van de mooiste en grootste bloemtuilen is het belangrijk de plant in het vroege voorjaar terug te snoeien. Dit kan vanaf eind februari tot half april. Snoei daarbij alle takken tot ongeveer 15 à 30 centimeter vanaf de ent of vertakking op de stam terug.

De plant houdt van een humusrijke en goed doorlatende bodem. Maak voordat u de boom gaat planten een flink plantgat en vermeng een flinke hoeveelheid aanplantgrond met de aarde. Dit maakt de bodem humusrijk en losser van structuur zodat de wortels snel hun weg vinden. Zet de plant vervolgens op de juiste hoogte in de aarde en geef een keer goed water.

Pluimhortensia op stam kopen

Deze kleine bomen op stam kunt u in verschillende maatvoering kopen bij Tuinplantenwinkel.nl. Doorgaans hebben de stammen een hoogte van 60/70, 80/90 of 110/120 centimeter. Dit is de hoogte vanaf waar de boom vertakt. De totale hoogte wordt bepaald door de stamhoogte plus de lengte van de nieuwe scheuten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.