Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over wilgen

Wilgen zijn bekende landschappelijke bomen. De meeste Wilgen houden van een wat nattere standplaats. De Knotwilg en treurwilg zijn de bekendste Wilgen. De knotwilg is eigenlijk een gewone boom ofwel schietwilg. 

Wilgen planten

Wilgen kunt u jaarrond planten omdat Tuinplantenwinkel.nl de boom in een pot levert. Maak de grond voor het planten eerst goed los en graaf dan een plantgat dat wat groter is dan de boomkluit. Meng er eventueel wat aanplantgrond door voor een betere en snellere aangroei van uw boom. Verwijder de pot en zet de boom met kluit in het plantgat en geef water. Vul het plantgat op met omliggende aarde. Druk de grond stevig aan met uw voeten. Het is aan te bevelen om de boom te verankeren met één of twee boompalen en de bijbehorende boomband(en). Plaats deze op ongeveer 30 cm afstand van de stam. Geef de boom nog een keer water en herhaal dit enkele keren bij droog en/of warm weer.

Wilgen snoeien en verzorgen

Alle Wilgen verdragen snoei goed. De schiet- of knotwilg kunt u ieder jaar of om het jaar knotten indien gewenst. Bij de Treurwilg kunt u lange takken wegknippen zodat deze de bodem niet raken. Ook kunt u ervoor kiezen de boom heel rigoureus terug te snoeien in de winter. 

Wilgen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.