Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over penstemon

Penstemon is een prachtig mooi bloeiende vaste plant die in elke vaste plantenborder tot zijn recht zal komen. De eerste bloemen verschijnen al in juni aan de plant en dit gaat door tot soms wel ver in september. Zet Penstemon op een zonnige plek, zoveel mogelijk uit de wind. In de winter kan aanhoudende koude wind, de plant beschadigen. 

Penstemon snoeien en verzorgen

Penstemon is niet geheel winterhard. Om hem goed de winter door te laten komen, heeft hij soms wat extra aandacht nodig. Let op dat de grond niet te lang nat blijft. Vochtige grond zorgt ervoor dat de wortels van de Penstemon kunnen gaan rotten. Strooi jaarlijks compost rond de voet van de plant. Dit zorgt ervoor dat de grond los en luchtig blijft, waardoor teveel aan water makkelijker de grond in kan trekken. Dek Penstemon tijdens strenge vorstperiodes af met een laag blad of een oude deken.

Penstemon kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Er worden twee soorten Penstemon aangeboden op de webwinkel. De Penstemon 'Andenken an Friedrich Hahn' heeft een zeer opvallende roze/rode bloemkleur. Daarnaast is er de Penstemon digitalis 'Husker Red' met lichtroze kleine bloemen die aan donkerpaarse stengels staan. Ook het blad van deze soort is donkerpaars van kleur. Beide soorten zijn trouwens prima geschikt om als snijbloem te gebruiken.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.