Informatie over leibeuk groen

Groene leibeuken (Fagus sylvatica) zie je veel als hagen en perceel afscheidingen. De beuk laat zich perfect snoeien en daarom is deze boom ook prima geschikt als leiboom. Hij wordt dan ook wel Fagus sylvatica leiboom of de 'gewone leibeuk' genoemd. Een groene leibeuk behoudt in de winter (grotendeels) zijn verdorde bruine bladeren en heeft dan ook nog een dicht en gesloten karakter. 

 

Omdat de groene leibeuk Fagus sylvatica gevoelig is voor zonnebrandschade aan de bast, wordt de boom geleverd met jute om de stam. Let er op dat u deze niet verwijdert na het planten, de boom kan namelijk niet tegen het plotseling blootstellen van de stam aan direct zonlicht. Het jute wat rond de stam zit vergaat rustig aan en de boom went zo stilletjes aan de volle zon op de stam. Als er nog maar her en der een stukje jute aan de stam hangt dan mag u dit verwijderen, de boom heeft dan aan het zonlicht kunnen wennen. Staat de stam van de boom vol in de warme zon (b.v. door het wegvallen van nevenbestaande beuken) dan is het aan te raden om er opnieuw jute rond te binden.

 

Leibeuk Groen planten

Groene leibeuk Fagus sylvatica plant je het liefst in de zon of halfschaduw. De beste standplaats voor de boom is een niet te natte, voedselrijke bodem. Belangrijk is dat u voor het planten van de boom een ruim gat maakt, de nieuwe grond goed los maakt en zorgt voor een humusrijke bodem door potgrond of aanplantgrond te mengen met de bestaande grond. Aanplantgrond verrijkt de bodemstructuur en zorgt voor extra voeding voor de boom. Eén of twee boompalen met boomband zorgen ervoor dat de wortels van de boom zich goed kunnen hechten.

 

Als u bij Tuinplantenwinkel.nl deze groene leibeuk koopt, dan wordt deze altijd in pot geleverd. Dit betekent dat de boom het hele jaar door (behalve bij vorst) aangeplant kan worden; dus ook in de zomermaanden. Let er dan wel op dat de boom bij warme en droge periodes voldoende extra water krijgt. De kluit van de boom is dan nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende vocht uit de grond te zuigen. Wanneer de leiboom in het najaar of winter wordt aangeplant, heeft u naar het water geven geen omkijken. Doorgaans is de grond in die periode vochtig genoeg. Daarnaast is de boom dan ook in rust, waardoor hij weinig tot geen vocht en energie nodig heeft.

 

Leibeuk fagus sylvatica combineren met vaste planten

Onder een leibeuk groeien vaste planten en heesters gewoon normaal uit ze zij daar mee goed te combineren dat is geen probleem en zal een mooi resultaat geven.

 

Zeker in de winter als in de lei beuk bruine verdroogde bladeren hangen geeft dit een mooi beeld let wel dat bij extreem weer met wind het blad toch kan vallen dat is niet helemaal te sturen. De leibeuk word nooit met blote wortel verkocht dat is ook niet aan te raden de leibeuk groeit veel minder goed door en aan de wortels zitten schimmels die ervoor zorgen dat de boom een goed wortelgestel maakt.

 

Wij adviseren aanplantgrond toe te voegen bij aanplant daar zit een wortelstimulator in toegevoegd en dat werkt perfect en de overlevingskansen vele malen hoger op zich geen zorg voor u want we geven aangroei garantie. Soms word vivimus grond geadviseerd maar aanplantgrond werkt ook perfect en is een stuk betaalbaarder.

 

Leibeuk Groen snoeien en verzorgen

Veel verzorging heeft deze leiboom niet nodig maar geef in maart koemestkorrels zodat de boom goed het nieuwe groeiseizoen in kan. Het liefst staat hij niet in het felle zonlicht vandaar dat ze geleverd worden met jute om de stam ter bescherming. Als ze met onze eigen transportdienst bezorgd worden is de stam ook nog met karton beschermt

 

Het scherm van de groene leibeuk Fagus sylvatica wordt met een heggenschaar als haag geschoren. Dat kan vrijwel jaarrond maar het einde zomer is een goede tijd bijvoorbeeld.  

 

Veelgestelde vragen over de groene leibeuk Fagus sylvatica

Wat is de beste tijd om leibomen te planten?

Antwoord: Als u bij Tuinplantenwinkel.nl deze Fagus sylvatica leiboom koopt, dan wordt deze altijd in pot geleverd. Dit betekent dat de boom het hele jaar door (behalve bij vorst) aangeplant kan worden; dus ook in de zomermaanden. Let er dan wel op dat de boom bij warme en droge periodes voldoende extra water krijgt. De kluit van de boom is dan nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende vocht uit de grond te zuigen. Wanneer de leiboom in het najaar of winter wordt aangeplant, heeft u naar het water geven geen omkijken. Doorgaans is de grond in die periode vochtig genoeg.

 

Hoe ver moeten leibomen uit elkaar staan?

Antwoord: wij adviseren een ruimte tussen de schermen van maximaal 60 cm. Omdat de groene leibeuk Fatus sylvatica zijn bruine blad ook in de winter behoudt, zorgt deze afstand ook dan voor een maximale privacy.

 

Waar kan een Fagus sylvatica leiboom niet tegen?

Antwoord: door fel zonlicht op de bast van de groene leibeuk kan deze splijten. Hierdoor kan zich een meniezwam vestigen en een slopende infectie veroorzaken. Daarom wordt de boom geleverd met jute om de stam. Let er dus op dat u deze niet verwijdert na het planten. Het jute vergaat in de loop van de tijd rustig aan en de boom went zo stilletjes aan de volle zon op de stam.

 

Leibeuk Groen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Zowel de leirekken als de leibomen worden door ons zelf vervaardigd. Met het complete productieproces in eigen hand koopt u bij Tuinplantenwinkel.nl een echt kwaliteitsproduct. We bieden de bomen los aan of in pakketvorm, zo heeft u alles om ze te kunnen planten en te koppelen voor een stevig en strak geheel. 

 

Wij bezorgen alle groene leibeuk Fagus sylvatica met onze eigen gespecialiseerde transportdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bomen komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.