Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over bodembedekkende geraniums

Als u op zoek bent naar een bloeiende bodembedekker dan zit u goed. Een aantal vaste plant geraniums leent zich prima voor gebruik als bodembedekker. Voor een plek in de halfschaduw of schaduw is de Geranium macrorrhizum het meest geschikt. Deze soorten blijven in de winter deels groen en bedekken de aarde met wortelstokken. In mei en juni bloeien de planten uitbundig op 30 tot 40 centimeter hoge bloemstelen. Iets lager, maar met dezelfde eigenschappen en beter geschikt voor zonnige standplaatsen, is de Geranium cantabrigiense.

Daarnaast zijn veel soorten ooievaarsbek die ’s winters afsterven geschikt als bodembedekker. Alhoewel ze in de winter de bodem niet bedekken lopen ze in het voorjaar snel uit om in de lente en zomer een geheel bedekkende zode te vormen. Een bekende soort die hieronder valt is de Geranium endressi ‘Wargrave Pink’.

Bodembedekkende geraniums kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Geraniums groeien het liefst op een rijke goed doorlatende aarde. Voordat u gaat planten raden we aan de aarde te verrijken met aanplantgrond of siertuinbemesting. Maak daarnaast de aarde goed los. Alle geraniumplanten worden in pot geleverd en zijn het hele jaar door te planten. Eenmaal bestelde planten worden binnen de aangegeven levertijd bij u thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. Wij geven aangroeigarantie op de door u gekochte planten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.