Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lei photinia

Een Photinia leiboom staat ook bekend als glansmispel leiboom. De toepassingen van deze wintergroene tuinplant lijken eindeloos. In het voorjaar loopt deze leiboom uit met helderrood blad, dat later donkergroen kleurt en in de herfst bordeauxrode topbladeren krijgt. De leerachtige bladeren zijn glanzend en weerkaatsen het zonlicht.

 

Rekening houdend met het snoeimoment zal de Lei photinia gaan bloeien met grote schermen met witte bloemetjes. Soms ontstaan uit de bloemen schermen met zwarte besjes, maar dit is eerder uitzondering dan regel. Deze tuinplant trek bijen, hommels, vlinders en vogels aan. De Lei photinia staat het liefste op een zonnige standplaats met een wat zuurdere bodem. Op een standplaats in de halfschaduw kunt u deze leiboom ook aanplanten. De roodverkleuring van het nieuwe blad is het meest intens op een zonnige standplaats.

Glansmispel leiboom planten

De Photinia is goed winterhard, maar kan bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius) schade oplopen aan het blad. Het is daarom het beste om deze tuinplant te planten op een wat beschutte standplaats uit de oostenwind. De kans op vorstschade aan het blad en wortels is dan een stuk kleiner. De Glansmispel leiboom groeit op elke normale tot lichtzure en goed doorlatende tot iets vochtige grond. Maak de grond eerst goed los, doorlaatbaar. Graaf een plantgat dat iets breder en niet veel dieper dan de kluit van de plant is. Meng wat tuinturf door de aarde van het plantgat en voeg alvast wat water toe. 

 

Zorg dat de kluit goed nat is. Verwijder daarna de pot voorzichtig. Zet vervolgens de tuinplant in het gat en voeg omliggende aarde toe om het gat verder op te vullen. Druk de grond stevig aan met uw handen of voet. Tot slot geeft u nogmaals flink water. Herhaal het watergeven bij aanhoudende droogte.

Help deze leiboom en plaats een boompaal

Het grote voordeel van deze leiboom is dat hij zijn bladeren niet verliest en dus groenblijvend is. Wanneer het hard waait, zorgt dit er echter wel voor dat de bladeren wind vangen en er een behoorlijke kracht op de wortels van de Leiphotinia komt te staan. Daarom is het nodig om een boompaal te plaatsen vlak naast de boom en deze met een boomband aan de stam te bevestigen.

 

Op deze manier kan de leiboom meeveren met de wind en zal hij niet beschadigen als er een flinke storm overtrekt. Om er zeker van te zijn dat de Photinia leiboom goed aan zal groeien, raden wij aan om 2 boompalen per boom te gebruiken. Zo kan de wind van beide kanten komen zonder dat deze leiboom hier onder te lijden heeft. In deze instructiefilm laten we zien hoe u een boompaal met boomband op de juiste manier gebruikt.  

Leiphotinia snoeien en verzorgen

Glansmispel laat zich makkelijk snoeien. De plant wordt er alleen maar mooier van met zijn nieuwe rood gekleurde scheuten. Snoeien gebeurd door langs het scherm af te scheren. Het resultaat is een dichte bos takken die van de leiboom een gesloten geheel maken. Het is een zuurminnende plant. Voor een goede groei kunt u ieder jaar of elke 2 jaar wat turfstrooisel aanbrengen rondom de voet van de planten. 

Een Photinia leiboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

 

Wij gebruiken bij de lei photinia in de 120- en 150-serie stevige rekken vervaardigt met geïmpregneerd hout. Deze rekken gaan jarenlang mee. De rekken zijn flink vol gebonden met takken zodat u direct geniet van privacy.

 

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

 

In onze webwinkel vindt u ook groenblijvende alternatieven voor een glansmispel leiboom. Een populaire leiboom die zijn blad ook het hele jaar behoudt, is de Leilaurier. Het is mogelijk om te variëren met verschillende leibomen en zo een speels effect te creëren. Een rij leibomen van dezelfde soort vormt juist een strak geheel dat u altijd een groen uitzicht zal bezorgen. Welke andere leibomen groenblijvend zijn, ziet u hier.

 

 

 

 

 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.