Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over taxus baccata

Net als de beuk zou deze haagplant zonder snoeien flink groot kunnen worden. De fijne takjes en de kleine diepgroene naaldjes geven geen blijk van die aspiraties. En met een snoeibeurt is de plant gemakkelijk in toom te houden. Daarbij is de plant een trage groeier waardoor eenmaal snoeien per jaar volstaat. Allerlei vormen zijn daarbij denkbaar, van haag tot bol en zelfs heuse (dier)figuren.

De volledige naam van deze plant is Taxus baccata; in het Nederlands venijnboom. Opvallend is de donkergroene kleur van de plant. Bloeiende planten die voor de taxushaag staan, komen door de donkergroene achtergrond nog meer tot leven. De haag is dus niet alleen in te zetten als afscheiding, maar zeker zo mooi als onderdeel van een border of tuinkamer.

Taxus baccata planten

De venijnboom houdt niet van natte voeten. Een goed doorlatende en humusrijke bodem heeft de voorkeur; bijvoorbeeld zandgrond of lichte klei. We raden aan om bij het planten van deze tuinplant aanplantgrond te vermengen met de aarde in het plantgat. De aanplantgrond zorgt voor een betere structuur van de bodem en een goede aangroei van de taxus. Geef de taxus na het planten wel voldoende water. De wortels van de jonge planten moeten zich nog ontwikkelen en kunnen wel een extra watergift gebruiken bij droog weer in de lente en zomer. Deze haagplant kan zowel in de zon als in de schaduw staan.

Taxus baccata kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij de aankoop heeft u op Tuinplantenwinkel.nl de keuze uit potgekweekte planten en planten uit de volle grond. Potgekweekte planten zijn het hele jaar door te planten. Planten uit de volle grond zijn te planten en leverbaar tussen medio oktober en medio april. De exacte periode is afhankelijk van het weer en kan licht afwijken. Het voordeel van planten uit de volle grond is dat ze relatief goedkoper zijn in aanschaf en in diverse (grote) maatvoeringen leverbaar zijn.

Nadat u de bestelling geplaatst heeft worden de planten voor u met zorg verpakt en bezorgd door onze eigen bezorgdienst. Dit gebeurt binnen de aangegeven levertijd. Onze planten voldoen aan onze strenge eisen en zijn van uitstekende kwaliteit. Wij geven daarom aangroeigarantie op alle planten en bomen.

Taxus baccata

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.