Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lei parrotia

Vlamboom of Perzisch ijzerhout zijn Nederlandse namen voor deze boomsoort die wat blad betreft lijkt op een beuk. De boom wordt steeds vaker toegepast en daar zijn diverse redenen voor. Één daarvan is dat de boom goed bestand is tegen hitte als deze eenmaal aangeworteld is. Daarmee is de boom zeer klimaatbestendig.

De Parrotia is bovenal een zeer gezonde boom die nagenoeg geen last heeft van ongedierte of andere plagen. De boom laat zich erg gemakkelijk snoeien en is daardoor zeer geschikt als leiboom. Uiteindelijk zal zich een dicht scherm vormen en zorgt deze boom voor goede privacy. De groei is wel wat trager dan bij andere leiboomsoorten, maar dat heeft ook voordelen m.b.t. het onderhoud.

 

In het voorjaar begint het blad zich al vroeg te ontwikkelen. De bladeren hebben dan vaak een brons-rode rand en glimmen prachtig in de zon. Later kleurt het blad dofgroen en vanaf de zomer kleurt het blad in de toppen soms al rood of oranje. In het najaar verkleurt het blad eerst prachtig geel, oranje en rood (vaak gevlamd; vandaar de Nederlandse naam lei-vlamboom). Het blad valt relatief laat van de boom af en daarmee is het onder de bladverliezende leibomen een boom die over een relatieve lange periode blad heeft.

 

Lei Parrotia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De leibomen bij Tuinplantenwinkel.nl zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en series. De afmeting van het scherm correspondeert met een serie zoals de Basic- (afmeting 180x110 centimeter (bxh)) en Classic-serie (afmeting 200x130 centimeter (bxh)). Let op dat dit de afmeting betreft van het scherm. Daarbij komt nog de stamhoogte die de totale hoogte van de boom bepaald en op welke hoogte het scherm (onderkant) begint.

 

De lei-parrotia zijn in de basic- en classic-serie los (individueel) en als pakket te bestellen wanneer u bijvoorbeeld meerdere bomen in een rij wilt plaatsen. In de pakketten vindt u extra bamboestokken waarmee u de leibomen met elkaar kunt koppelen.

 

Leibomen zijn een echte specialiteit van Tuinplantenwinkel. U vindt bij ons een ruim assortiment. Een keuzehulp bij het kiezen van uw leiboom vindt u hier.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.