Informatie over munt

Munt is een plant die in Nederland van nature langs de oevers van sloten en waterkanten veelvuldig voorkomt. Ook als kruidenplant is munt een veel gevraagde plant. Er komen ook steeds meer varianten van de Munt op de markt met elk zo hun eigen specifieke eigenschappen. Een eigenschap die ze in ieder geval allemaal gemeen hebben, is dat ze kunnen woekeren. Voordeel is, dat u kunt blijven knippen van de plant, er zal altijd voldoende blad voorradig zijn. Nadeel is dat u in de gaten moet houden dat hij de andere planten niet overwoekert. 

Munt als kruidenplant

Er komen steeds meer variaties op de muntplant op de markt. Er zijn zelfs soorten die naar Ananas, appel of zelfs aardbei smaken / ruiken. Voor de thee blijft toch de Marokkaanse munt favoriet, al is ook de Zwitserse munt echt een aanrader hiervoor. Voor gebruik als kruidenplant, kan munt het beste in pot gehouden worden. Hij maakt dan geen kans om lange uitlopers te maken. Geef hem wel tijdig en voldoende water als hij in een pot staat en verpot hem jaarlijks. 

Munt als tuinplant

Als tuinplant past de munt eigenlijk het beste langs de oever van een vijver of waterpartij. Dat is zijn natuurlijke habitat. Hij gedijt het beste in een vochtig milieu. Let op dat hij andere planten niet gaat overwoekeren. Elke soort doet dit in minder of meerdere mate. Munt heeft een heel aardige bloeiwijze, de bloesem staat in etages als een krans rond de stengel. Zolang hij niet gesnoeid wordt, zal hij elk jaar in de zomermaanden bloeien.

Munt kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Er zijn vele verschillende soorten munt te koop en ook bij Tuinplantenwinkel kunt u een keuze maken uit een groot aantal muntplanten. De Latijnse naam van munt is trouwens Mentha. Dit is een grote familie, met een aantal ondersoorten zoals Mentha piperita, Mentha spicata, Mentha suavelons en Mentha arvensis. Elke soort heeft zo zijn eigen specifieke smaak. 

 

geurende munt in de tuin

 

Inspiratie Munt:

munt in heet water voor thee

 

Munt is goed toepasbaar in de keuken, voor bijvoorbeeld in de thee.

 

verschillende soorten en varianten munt

 

Als tuinplant staat munt graag op een zonnige of half beschaduwde standplaats op iets vochtige grond. Let op dat de plant kan gaan woekeren.

 

munt aan de waterkant

 

Munt heeft een sterke geur als u het blad kneust. Er zijn diverse varianten verkrijgbaar met ieder hun eigen smaak.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.