» Mentha piperita 'Basilicum' Puur

Mentha piperita 'Basilicum' Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Basilicummunt
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Lichtpaars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Mentha piperita 'Basilicum' Puur of Basilicummunt - Informatie:

Basilicum munt heeft basilicumachtige aroma’s in zich. Dat is in ons klimaat bijzonder handig. Basilicum zelf is een tropische plant, die buiten enkel van half mei tot half oktober goed gedijt. Om in de overige maanden dus van november tot april te beschikken over een basilicumachtig aroma van eigen bron biedt de basilicum munt een geweldig alternatief.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Als tuinplant is basilicum munt verder probleemloos. Voldoende voeding en vocht en net als bij bijna alle muntsoorten wordt u getrakteerd op een overvloedige oogst. Mocht het blad lelijk geworden zijn, dan knipt u de plant tot de grond toe af en begint u lekker vers opnieuw. Bij een roestaantasting de plant terugknippen en ruim knoflookpoeder op de bodem rondom de plant strooien, dit remt de roestsporen bij het kiemen. Zet muntsoorten in een pot of wortelbegrenzer, zodat ze niet gaan woekeren. Zet deze kruidenplant het liefste op een zonnige plek met vochtige grond.

 

Basilicum munt past goed in de volgende gerechten:

Kruidenthee (infusie), Mediterrane -, Italiaanse -, en Franse keuken. Sausjes, desserts, ijs en zomerdranken.
Muntthee zetten?: pluk 5 à 7 topjes van de muntplant en doe deze in een theepot. Kokend water erover; 5 à 10 minuutjes laten trekken en een heerlijke muntthee is geboren.

 

Gebruik: blad, bloemknop en bloem.

 

Mentha piperita 'Basilicum' Puur is een bladverliezende kruidenplant. Deze Basilcummunt bloeit van juni t/m september met lichtpaarse bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Mentha piperita 'Basilicum' Puur | Basilicummunt koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.