U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Fluweelhortensia | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over fluweelhortensia

Zijn Nederlandse naam dankt de Fluweelhortensia aan de 'fluwelen' beharing die op het blad aanwezig is. Deze bladeren zijn trouwens opvallend groot. Ze kunnen wel 20 cm lang worden. De struik zelf kan ook groot worden. Als hij de ruimte heeft en de tijd krijgt, kan de Fluweelhortensia uitgroeien tot een struik van 2.5 tot 3 meter hoogte. Ook in de breedte kan hij tot dat formaat uitgroeien. De Fluweelhortensia krijgt grote paars / witte schermbloemen. Bij de Boerenhortensia kan de zuurtegraad van de grond de kleur van de bloem veranderen. Dit kan bij de Fluweelhortensia niet. 

Fluweelhortensia planten

Zet de Fluweelhortensia bij voorkeur op een plek waar hij niet in de volle zon komt te staan. In een grote tuin, achterin de grote border onder boomachtige beplanting komt hij goed tot zijn recht. Ook tussen andere grote heesters combineert hij prima. Zorg voor een losse bodem die niet te droog is. Gebruik daarom aanplantgrond bij het zetten. Dit houdt het vocht vast en zorgt ervoor dat de wortels een goede start krijgen.

Fluweelhortensia snoeien en verzorgen

Geef de Fluweelhortensia elk jaar compost rondom de voet van de plant. Dit houdt de grond humusrijk en zorgt ervoor dat de grond minder snel uitdroogt. Let er altijd op dat de Fluweelhortensia tijdens warme en droge periodes in de zomer op tijd en voldoende extra water krijgt. Dit voorkomt uitdroging van het blad en zorgt voor een langere bloeiperiode. Als er voldoende ruimte  voor de tuinplant is, dan is snoeien niet nodig. Eventueel kunnen dode delen weggeknipt worden. Mocht de Fluweelhortensia te groot worden, dun de struik dan uit. Knip de oudste en hoogste delen bij de grond weg en blijf dit een aantal jaar herhalen, totdat de hele plant vernieuwd is. 

 

In de zomer is de fluweelhortensia bezaait met prachtige bloemschermen

 

Inspiratie Fluweelhortensia:

Het blad van de fluweelhortensia is behaard maar niet zo zacht als fluweel

 

De bloemschermen van de fluweelhortensia zijn behoorlijk imposant en bestaan uit dicht op elkaar zittende bloemetjes met daaromheen witte schutbloemen.

In de zomer bloeit de fluweelhortensia met schermen van paarse bloemen met daaromheen witte of blauwkleurige schutbloemen

 

De struik kan een behoorlijke hoogte bereiken en heeft daarom een redelijke grote plaats nodig. Het beste groeit de fluweelhortensia in de halfschaduw. In de zon verlangt deze plant een vochtige standplaats. Het blad is anders gevoelig voor verbranding door de zon.

 

Na de bloei verkleuren de schermen naar roze net als de schutbloemen

 

Na de bloei verkleuren de bloemschermen van paars naar roze. Ook de schutbladeren verkleuren van wit naar roze tijdens de zomer.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.