Menu
Geen producten gevonden

Informatie over duizendknoop

De Duizendknoop, ook wel Persicara genoemd, is een gewilde borderplant. Er zijn vele soorten van deze tuinplant. Op onze site vindt u daar een selectie van. We hebben soorten met verschillende bloemkleuren van roze naar rood en bijna wit. Er is ook een wat hoger groeiende soort (Persicaria polymorpha). Duizendknoop is een opvallende, winterharde plant die lang kan bloeien. Geschikt als groepjes, herhaald in de border, of als bodembedekkende plant voor een plantvak. Het is een sterke tuinplant; groeit goed , krijgt veel knoppen aan stevige stelen. Het afhangende blad bedekt de bodem, met daartussen kleine bloemaren; het blad valt in de winter af. Persicara combineert mooi met siergrassen . De planten die tuinplantenwinkel aanbiedt, zijn van goede kwaliteit en moeten vooral niet verward worden met de slecht bekend staande Japanse Duizendknoop.

Duizendknoop planten en verzorgen 

Aan de bodem worden weinig eisen gesteld, elke normale voedselrijke, iets vochtige tuingrond is 
U heeft weinig onderhoud aan deze tuinplant. Na de winter kunt u de afgestorven delen van de Duizendknoop wegknippen. Als Persicara groot wordt, kan er gescheurd worden. U steekt dan een deel van de plant af en plant dat deel ergens opnieuw in uw tuin. Een vorm van vermeerderen dus.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.