U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Duizendknoop | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over duizendknoop

De Duizendknoop, ook wel Persicara genoemd, is een gewilde borderplant. Er zijn vele soorten van deze tuinplant. Op onze site vindt u daar een selectie van. We hebben soorten met verschillende bloemkleuren van roze naar rood en bijna wit. Er is ook een wat hoger groeiende soort (Persicaria polymorpha). Duizendknoop is een opvallende, winterharde plant die lang kan bloeien. Geschikt als groepjes, herhaald in de border, of als bodembedekkende plant voor een plantvak. Het is een sterke tuinplant; groeit goed, krijgt veel knoppen aan stevige stelen. Het afhangende blad bedekt de bodem, met daartussen kleine bloemaren; het blad valt in de winter af. Persicara combineert mooi met siergrassen. De planten die tuinplantenwinkel aanbiedt, zijn van goede kwaliteit en moeten vooral niet verward worden met de slecht bekend staande Japanse Duizendknoop.

Duizendknoop planten en verzorgen 

Aan de bodem worden weinig eisen gesteld, elke normale voedselrijke, iets vochtige tuingrond is geschikt. U heeft weinig onderhoud aan deze tuinplant. Na de winter kunt u de afgestorven delen van de Duizendknoop wegknippen. Als Persicara groot wordt, kan er gescheurd worden. U steekt dan een deel van de plant af en plant dat deel ergens opnieuw in uw tuin. Een vorm van vermeerderen dus.

 

duizendknoop heeft een aarvormige bloem

 

Inspiratie Duizendknoop:

Duizendknoop verkleurd van wit naar roze-rood

 

De Duizendknoop verliest zijn blad in de winter.

 

duizendknoop aangeplant in de border

 

Persicaria of wel Duizendknoop kunt u goed combineren met siergrassen.

 

duizendknoop trekken bijen en vlinders aan

 

Duizendknoop is ook erg geschikt als bodembedekker of als vakkenvuller. De plant is vaak snelgroeiend.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.