Informatie over duizendknoop

De Duizendknoop, ook wel Persicara genoemd, is een gewilde borderplant. Er zijn vele soorten van deze tuinplant. Op onze site vindt u daar een selectie van. We hebben soorten met verschillende bloemkleuren van roze naar rood en bijna wit. Er is ook een wat hoger groeiende soort (Persicaria polymorpha). Duizendknoop is een opvallende, winterharde plant die lang kan bloeien. Geschikt als groepjes, herhaald in de border, of als bodembedekkende plant voor een plantvak. Het is een sterke tuinplant; groeit goed, krijgt veel knoppen aan stevige stelen. Het afhangende blad bedekt de bodem, met daartussen kleine bloemaren; het blad valt in de winter af. Persicara combineert mooi met siergrassen. De planten die Tuinplantenwinkel aanbiedt, zijn van goede kwaliteit en moeten vooral niet verward worden met de slecht bekend staande Japanse Duizendknoop.

 

Duizendknoop is geen Japanse Duizendknoop

De Duizendknoop (Persicaria) is een geliefde tuinplant met prachtige bloemen die geen problemen veroorzaakt. De Japanse Duizendknoop daarentegen is een invasief onkruid dat aanzienlijke schade aanbrengen kan. Verdere verspreiding van deze plant vindt vaak plaats door besmette grond, waar kleine groeiplaatsen al kunnen zorgen voor grote problemen. Zorg dat u zeker weet dat grond niet besmet is met de Japanse duizendknoop om toekomstige problemen te voorkomen.

 

Duizendknoop planten en verzorgen 

Aan de bodem worden weinig eisen gesteld, elke normale voedselrijke, iets vochtige tuingrond is geschikt. U heeft weinig onderhoud aan deze tuinplant. Na de winter kunt u de afgestorven delen van de Duizendknoop wegknippen. Als Persicara groot wordt, kan er gescheurd worden. U steekt dan een deel van de plant af en plant dat deel ergens opnieuw in uw tuin. Een vorm van vermeerderen dus.

 

Duizendknoop behoort tot de inheemse plantensoorten

Duizendknoop behoort tot de inheemse plantensoorten. De naam Duizendknoop verwijst naar de vele knoppen van verbindingen in de stengels. Deze plant, wetenschappelijk bekend als Persicaria, groeit vooral goed op een zonnige plek of in de halfschaduw.

De duizendknoop Persicaria heeft een opgaande bloeiwijze komt voor in diverse varianten, waaronder de Persicaria Bistorta. Waar verschillende soorten duizendknoop witte bloemen dragen, staan ​​anderen bekend om hun rode bloemen. Als vaste planten blijven de duizendknoop soorten elk jaar terugkeren. Deze plant bloeit met prachtige rode of witte bloemen. Bekijk onze andere planten en overige soorten Duizendknoop om de perfecte invulling voor jouw tuin te vinden.

 

Veelgestelde vragen over Duizendknoop:

Welke soorten Duizendknoop zijn er?

Antwoord: Bekijk het assortiment Duizendknoop Persicaria amplexicaulis, persicaria affinis, Persicaria bistorta, Persicaria polymorpha, Persicaria virginiana.

 

Is Duizendknoop onkruid?

Antwoord: De Duizendknoop soorten die wij van Tuinplantenwinkel.nl verkopen zijn géén onkruid. Dit wordt verwart met Japanse duizendknoop, dit is wel onkruid en moet verwijderd worden.

 

duizendknoop heeft een aarvormige bloem

 

Inspiratie Duizendknoop:

Duizendknoop verkleurd van wit naar roze-rood

 

De Duizendknoop verliest zijn blad in de winter.

 

duizendknoop aangeplant in de border

 

Persicaria of wel Duizendknoop kunt u goed combineren met siergrassen.

 

duizendknoop trekken bijen en vlinders aan

 

Duizendknoop is ook erg geschikt als bodembedekker of als vakkenvuller. De plant is vaak snelgroeiend.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.