Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over katsurabomen

De Cercidiphyllum japonicum (Katsuraboom) is een van nature vaak meerstammige boom maar wordt ook steeds vaker opgekweekt met een enkele stam. De bescheiden hoogte en groei maken deze boom ook goed geschikt voor kleinere tuinen. Cercidiphyllum japonicum krijgt in het voorjaar eerst bronskleurig blad dat in de zomer groen wordt en in de herfst geeloranje. Verder valt de mooie hartvorm van het blad op en dat is dan ook de reden dat de Katsuraboom bekend is onder de naam Hartjesboom. De boom is inheems in delen van China en Japan. Een veelgebruikte naam voor deze boom is de Katsuraboom. Deze naam verwijst naar de Japanse herkomst. Katsura is de Japanse benaming voor boom. Een Katsuraboom verliest in het najaar zijn blad; afgevallen bladeren ruiken naar koek en kaneel. Vandaar dat deze boom in Nederlands ook wel koekjesboom wordt genoemd. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende uitvoeringen van de Cercidiphyllum japonicum. Zo kunt u deze boom aanschaffen als struikmeerstammige struikboomvorm en bol- en treurvorm. De keuze bepaalt het uiteindelijke uiterlijk. 

Hoe plant ik een Katsuraboom? 

Cercidiphyllum japonicum heeft een standplaats in de zon of halfschaduw nodig en zal op een lichtzure, losse en niet te droge bodem groeien; bijvoorbeeld op vochtige zandgronden. Zorg bij het aanplanten van de Katsuraboom voor een licht vochtige, goed doorlaatbare bodem. Maak de grond vooraf goed los; er mogen geen harde lagen meer in zitten. Graaf een plantgat en meng daarna wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Dompel de Cercidiphyllum japonicum met pot en al even onder in een emmer met water, verwijder de pot en zet de boom in het plantgat. Daarna maakt u het gat dicht met aarde, dat u daarna stevig aandrukt met uw schoenen. Om de boom in het begin wat meer stevigheid te geven tijdens stormachtige dagen raden wij aan om aan beide kanten van de stam een boompaal met boomband te gebruiken. Zo kunnen de boomwortels zich makkelijker in de grond vastzetten en zal de Katsuraboom sneller groeien.

Katsuraboom snoeien

Een Katsuraboom snoeien, is afhankelijk van de vorm die u kiest en de ruimte die u heeft. Zonder snoei wordt het een forse boom/struik. Cercidiphyllum japonicum kunt u snoeien als dat nodig is. Bij bomen met één harttak of stam kunt u de onderste takken wegsnoeien als de boom 3m of meer is. Ook een tweede harttak kunt u wegknippen. Bij een Cercidiphyllum japonicum die meerstammig is, kunt u laaghangende takken wegsnoeien. Dit zal vooral nodig zijn om meer zonlicht te geven aan andere tuinplanten die onder de Katsuraboom staan. In de herfst tot einde winter kan er gesnoeid worden. In het voorjaar knipt u alleen dode of bevroren takken af.

Koop uw Cercidiphyllum japonica bij Tuinplantenwinkel.nl

De Katsuraboom vindt u op onze webwinkel in verschillende vormen en formaten. Voor elk formaat tuin hebben we een passende Cercidiphyllum japonicum. Op de foto’s en in de productinformatie ziet u wat de verschillen zijn tussen de verschillende varianten. Wanneer u toch nog vragen heeft over de meest geschikte Hartjesboom voor uw tuin kunt u deze stellen via [email protected].

 

Wij pakken de Katsuraboom zorgvuldig in en bezorgen hem zelf bij u thuis. Nadat u besteld heeft, komen we de Cercidiphyllum binnen 2 tot 7 werkdagen bij u thuis brengen. Als tip willen we u nog meegeven om ook aanplantgrond te bestellen. Zo hoeft u zelf niet met deze zware zakken te sjouwen en heeft u alle benodigdheden bij de hand om de Katsuraboom op de juiste manier aan te planten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.