Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over katsurabomen

Cercidiphyllum japonicum is een van nature vaak meerstammige boom maar wordt ook steeds vaker opgekweekt met een enkele stam. De bescheiden hoogte en groei maken deze boom ook goed geschikt voor kleinere ruimtes. Cercidiphyllum japonicum krijgt in het voorjaar eerst bronskleurig blad dat in de zomer groen wordt en in de herfst geeloranje. Verder valt de mooie hartvorm van het blad op. De boom is inheems in delen van China en Japan. Een veelgebruikte naam voor deze boom is de katsuraboom. Deze naamt verwijst naar de Japanse herkomst. Katsura is de Japanse benaming voor boom. De Katsurabomen verliezen in het najaar hun blad; afgevallen bladeren ruiken naar koek en kaneel. Vandaar dat deze boom in Nederlands ook wel koekjesboom wordt genoemd. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende uitvoeringen van de Cercidiphyllum japonicum. Zo kunt u deze boom aanschaffen als struik, meerstammige struik, boomvorm en bol- en treurvorm. De keuze bepaalt het uiteindelijke uiterlijk. 

Katsurabomen planten

Cercidiphyllum japonicum heeft een standplaats in de zon of halfschaduw nodig en zal op een lichtzure, losse en niet te droge bodem groeien; bijvoorbeeld op vochtige zandgronden. Zorg bij het aanplanten voor een licht vochtige, goed doorlaatbare bodem. Maak de grond vooraf goed los; er mogen geen harde lagen meer in zitten. Graaf een plantgat en meng daarna wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Dompel de tuinplant met pot en al even onder in een emmer met water, verwijder de pot en zet de boom in het plantgat. Daarna maakt u het gat dicht met aarde, die u daarna stevig aandrukt met uw schoenen.

Katsurabomen snoeien

De snoei is afhankelijk van de vorm die u kiest en de ruimte die u heeft. Zonder snoei wordt het een forse boom/struik. Cercidiphyllum japonicum kunt u snoeien als dat nodig is. Bij bomen met één harttak of stam kunt u de onderste takken wegsnoeien als de boom 3m of meer is. Ook een tweede harttak kunt u wegknippen. Wanneer u een meerstammige boom/struik heeft, kunt u laaghangende takken wegsnoeien, als u onder de boom andere tuinplanten heeft gezet. In de herfst tot einde winter kan er gesnoeid worden. In het voorjaar knipt u alleen dode of bevroren takken af.

 

Katsurabomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.