U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Vuurdoorn | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over vuurdoorn

De vuurdoorn is eigenlijk geen echte klimplant, het is eerder een leiplant. De plant zit tussen een haag- en klimplant in, de twijgen zijn te stevig voor een echte klimplant en de plant heeft toch meer steun nodig dan alle andere haagplanten. Toch wordt deze tuinplant gerekend tot de klimplanten.

 

De vuurdoorn plant geeft veel sierwaarde, de plant bloeit eerst met witte bloemen en daarna vormen zich de kleurrijke bessen. Wij zijn er niet alleen dol op, vogels zijn er ook weg van! De Nederlandse naam vuurdoorn zegt al heel wat over deze tuinplant; de plant heeft namelijk doornen en de bessen verschijnen in warme vurige kleuren.

 

De vuurdoorn komt goed tot zijn recht tegen blinde gevels, schuttingen maar kan ook als een haag toegepast worden. In het laatste geval is snoei extra belangrijk zodat een dicht vertakte struik ontstaat. De takken geven dan steun aan elkaar waardoor de plant niet gaat hangen. Een letterlijk ondoordringbare haag is het resultaat.

Vuurdoorn kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden de Pyracantha vuurdoorn aan in onze webshop met gele, oranje of rode bessen. De planten hebben al even kleurrijke namen als de bessen zelf, waarvan de gele ‘Soleil d’Or’ ofwel ‘Gouden zon’ de mooiste is. De planten zijn beschikbaar in een standaard uitvoering maar ook in een grotere (oudere) XL variant.

 

Al deze vuurdoorn planten worden geleverd in pot en zijn het hele jaar door te planten.

Planten en snoeien.

De plant houd van een voedzame lichtvochtige grond, in de zon tot schaduw. Voeg bij het planten wat aanplantgrond toe voor een goede start.

 

Snoeien is reuze gemakkelijk; de plant verdraagt snoei goed, maar kan wel vervelend aanvoelen vanwege de doornen. Het beste snoeit u na de bloei of na een tijdje als u van de bessen genoten heeft. U kunt jonge scheuten handmatig weg knippen op de plant met een heggenschaar in model scheren. Een paar handschoenen zijn bij het opruimen van de takken geen overbodig luxe.

Kan de vuurdoorn op andere grond soorten?

De vuurdoorn is een vrij eenvoudige plant, maar houdt niet zo van een grond waar veel kalk in zit. Wanneer jij veel kalk in je grond hebt zitten zal de vuurdoorn het minder goed doen. Zorg voor een luchtige grond of een iets humeuze grond, hier zal jouw vuurdoorn perfect opgroeien.

Veel verschillende soorten

Een vuurdoornhaag is echt een plaatje om te zien. Vaak zie je deze plant met rijke witte bloemen en in het najaar geeft het prachtige bessen. Als er plots een vogeltje tegen het raam vliegt heeft deze waarschijnlijk gesnoept van de besjes. De besjes zijn dan veel te rijp, omdat ze dan te rijp zijn zullen ze gaan gisten. Door het gisten ontstaat er alcohol in de besjes. De besjes zijn voor dier en mens niet giftig, je kunt er wel last van je buik van krijgen.

 

Het leuke van deze mooie plant is dat deze ook te verkrijgen zijn in verschillende soorten, deze geven dan ook andere kleurrijke besjes. Je kunt ze ook verkrijgen met gele, goudoranje en oranje besjes. Geef jij je tuin ook meer kleur? Je kunt ze namelijk ook prima combineren.

 

klimplant tegen de muur of struik met vuurdoorn kan het allebei

 

Inspiratie Vuurdoorn:

snoeien van de vuurdoorn is belangrijk zo wordt de plant mooi vol

 

Vuurdoor is geen echt klimplant, maar kan prima tegen een muur of schutting staan. Wel is het belangrijk dat je de plant helpt geleiden.

 

 

Vuurdoorns krijgen prachtig gekleurde bessen, in rood oranje of geel. Ze zijn erg aantrekkelijk voor vogels, zij vinden deze dan ook heerlijk. 

 

pyracantha vuurdoorn is groenblijvende en bladhoudende plant

 

Het snoeien van de Vuurdoorn is geen probleem. Het best doet u dit na de bloei, pas wel op voor de gemene doorns. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.