Menu
Geen producten gevonden

»

Pyracantha coccinea 'Soleil d'Or' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Vuurdoorn
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 150/175 cm

Pyracantha coccinea 'Soleil d'Or' of Vuurdoorn XL-serie - Informatie
De Vuurdoorn is groenblijvend en geeft veel sierwaarde. In het voorjaar heeft deze tuinplant kleine, roomwitte bloemen, waar bijen en vlinders op afkomen en in de zomer en het najaar massa's gele bessen. Merels en lijsters zijn hier dol op! Vuurdoorn kan tegen een muur of hekwerk groeien. Hij heeft dan ondersteuning nodig om te klimmen, de tuinplant groeit als een gewone struik, moet daarom wel worden vastgebonden met bindbuis (draad). De Pyracantha coccinea 'Soleil d'Or' - XL kan ook als losse of strak geknipte haag gezet worden. De scherpe doorns aan de takken zorgen ervoor dat er niemand doorheen zal komen. Zelfs geschikt voor een ruime pot op het balkon of terras.

 

Onderhoud en snoei:

Aan de bodem worden weinig eisen gesteld. Elke normale droge tot vochtige, voedzame, humusrijke grond, niet te kalkrijk, is geschikt; het is een prima kustplant. Zet de Pyracantha coccinea 'Soleil d'Or' in de zon of halfschaduw, beschut tegen gure en koude wind. Snoeien kan in het voorjaar na de bloei. Knip dan een kwart van de takken terug. Trek wel een paar tuinhandschoenen aan! Als solitaire struik hoeft er niet gesnoeid te worden. De leveringshoogte bedraagt 150 tot 175 cm.


Voor algemene informatie over klimplanten klik hier!  De Pyracantha coccinea 'Soleil d'Or' - XL | Vuurdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.