Menu
Geen producten gevonden

Informatie over palmbomen

Bij liefhebbers van de mediterrane wereld gaat het hart sneller kloppen bij het zien van palmbomen. Met palmen haalt u de sfeer van de Middellandse Zee naar uw tuin. U kunt online in onze winkel kiezen uit diverse maten Chamaerops en Trachycarpus. Beide soorten doen het goed in een grote pot en in de tuin, maar hebben wel vorstbescherming nodig. Chamaerops humilis is in de volle grond goed winterhard tot een temperatuur van -7 °C. Trachycarpus fortunei is de meest winterharde soort en kan een temperatuur tot wel -15 °C aan. Toch is voorzichtigheid op zijn plaats. Wanneer strenge vorst (kouder dan -10 graden Celsius) op komst is, dan raden wij u aan deze palmbomen goed in te pakken met vliesdoek. De Trachycarpus is een robuuste plant die maar weinig omkijken behoeft.

Palmbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

U kunt op onze webshop kiezen uit diverse maten van de Chinese waaierpalm en de Europese dwergpalm. We bieden alleen palmbomen aan van zeer goede kwaliteit en voor een scherpe prijs. Dat komt omdat wij de bomen zelf importeren. Dat doen we met veel tuinplanten die in het buitenland gekweekt worden. Vandaar ook dat u het hele jaar door een grote voorraad palmbomen kunt vinden; niet alleen online maar ook op ons plantencentrum. Alle foto’s zijn actueel en de maatvoering is juist. De stamhoogte is de maat van de stam vanaf de bovenzijde pot gemeten en exclusief de bladeren. Online palmbomen bestellen is eenvoudig, maar u bent ook altijd welkom in ons plantencentrum.

Palmbomen planten en snoeien

Plant u de palmen in pot dan kunt u het beste mediterrane potgrond gebruiken, zorg altijd dat het water uit de pot kan. Als er geen gat aan de onderzijde aanwezig is kunt u een gat of gaten boren onderin de bodem. Gebruik onder in de pot hydrokorrels. Deze zorgen ervoor dat het overtollige water goed weg kan lopen.

Plant u de palm in de volle grond, dan kunt u er voor kiezen om aanplantgrond en/of mediterrane potgrond te gebruiken en te mengen in het plantgat. Palmen staan graag zonnig en warm op een beschutte plaats in de tuin. Een plek in de halfschaduw of schaduw is echter ook prima, mits deze beschut is.

Snoei is alleen nodig als de bladeren geel of bruin zijn. Het oudste blad zit altijd onderaan. Bij de Trachycarpus zal het blad naarmate deze ouder wordt, steeds verder doorhangen. U kunt ervoor kiezen om de bladeren naar wens af te knippen. Knip daarbij de steel af op ongeveer 10 centimeter vanaf de stam.

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13758 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.