Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over italiaanse kruiden

La vita è Bella! Het is niet alleen de titel van een fantastische film, maar ook een mooie lijfspreuk. Met Italiaanse kruiden haalt u dat gevoel wellicht een beetje in huis. En gebruikt u de kruiden niet in de keuken, dan kunt u altijd nog genieten van de intense geuren in de tuin.

 

De 3 meest gebruikte en bekendste Italiaanse kruiden zijn eigenlijk kleine struiken die een normale winter in Nederland en België kunnen overleven. Het betreft de rozemarijn, salie en tijm. Bij al deze drie planten wordt het blad gebruikt. In het voorjaar kan de plant worden terug gesnoeid zodat deze zich verjongt en smaakvolle scheuten ontwikkelt. In strenge winterperiodes vragen de planten wat bescherming; zeker wanneer ze in een pot staan.

 

Andere bekende Italiaanse kruiden zijn de Basilicum, Peterselie en Oregano. Basilicum is eenjarig en is alleen te koop en te planten tussen april en september. Peterselie en oregano zijn vaste planten die ieder jaar opnieuw uitlopen in het voorjaar.

Italiaanse kruiden kopen en planten

Italiaanse kruidenplanten houden van een zonnige standplaats. U kunt ze zowel in de volle grond als in een pot opkweken. Snoei de planten regelmatig terug voor smaakvolle jonge scheuten. Bij Tuinplantenwinkel vindt u een ruime sortering Italiaanse kruidenplanten. Een deel ervan is Biologisch geteeld en direct te gebruiken. Deze kunt u herkennen aan de naam Puur.

 

Een ander deel van de kruidenplanten is gekweekt in een al wat grotere vorm, maar zonder ecologisch keurmerk. Deze kruidenplanten zijn vaak enkel in het vroege voorjaar te bestellen en kunnen na het wassen gewoon gebruikt worden of enkel ter decoratie worden aangeplant.

 

Italiaanse kruiden gebruiken voor gerechten

 

Inspiratie Italiaanse Kruiden:

Rozemarijn en basilicum zijn Italiaanse kruiden

 

Italiaanse kruiden kunt u ook planten in een pot voor op uw terras of balkon.

Basilicum word veel gebruikt bij pastas

 

Let op, Basilicum is een eenjarige plant.

 

italiaanse kruiden geuren heerlijk

 

Italiaanse kruiden staan graag op een zonnige standplaats.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.