Origanum vulgare hirtum Puur

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Griekse oregano
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Beschrijving

Origanum vulgare hirtum Puur of Griekse oregano

Griekse oregano of peper oregano is een intens smaakvol kruid. ‘Extra-strong’ is de enige juiste term voor dit kruid. Soms zeer bruikbaar en soms een beetje teveel van het goede. Wist u trouwens dat dit kruid veterinair zijn toepassing kent als natuurlijk antibioticum! Zo sterk is peper oregano.

De bloemen zijn daarnaast ook nog eens fraai en trekken massaal de aandacht van bijen, hommels en vlinders. Dat geldt eigenlijk voor alle Origanum soorten.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging Origanum vulgare hirtum 

Planten op een droge zonnige plek. Voldoende voeding geven tijdens de groei. Na de bloei de tuinplant terugknippen. 

 

Peper oregano past goed in de volgende gerechten

Mediterrane keuken, lams- en varkensvlees, pizza, soep, salades, groenten, rijst, pasta’s, eiergerechten, tapas, koekjes, tosti’s, visgerechten, aardappelgerechten en tussen de sandwich.
Het vakmanschap van de persoon die met peper oregano aan het werk gaat, zal terdege op de proef gesteld worden. Verhitten van het kruid zal de scherpe kantjes er van af halen, net zoals dit bij bijvoorbeeld knoflook gebeurd.

 

Gebruik: blad, bloemknop en bloem

 

Origanum vulgare hirtum Puur is een bladverliezende kruidenplant. Deze Griekse oregano bloeit van juni t/m september met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon.  

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Origanum vulgare hirtum Puur | Griekse oregano koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.