Informatie over carex

Carex is een groep siergrassen met vele variaties. Het zijn bijna allemaal sterke soorten die op vele plekken in de tuin uit de voeten kunnen. Een ander voordeel van Carex is dat het in de winter zijn blad houdt. Alle Carex soorten zijn dus bladhoudend. Daarnaast zijn er een aantal Carex soorten perfect om als bodembedekker voor grotere vakken de dienen. De meest gebruikte soort hiervoor, is de Carex morrowii 'Variegata'. Deze soort is ijzersterk en de pol (basis) van de plant wordt elk jaar wat groter, totdat de gehele bodem bedekt is met het mooie lichtgroene loof. Daarnaast zijn er een aantal soorten die perfect passen als solitair of in kleine groepen in de vaste planten border. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Carex comans 'Frosted Curls' of de Carex testacea 'Prairi Fire'.

Carex snoeien en verzorgen

Alle Carex soorten zijn wintergroen. Als het blad mooi de winter is doorgekomen, dan is snoei niet nodig Als er een periode van strenge vorst is geweest, of als er voor langere tijd een flinke laag sneeuw gelegen heeft, dan komt het blad van de Carex vaak wat minder fraai de winter door. Knip dan na de winter in maart het loof weg tot ongeveer 10 cm boven de grond. Binnen een aantal weken zal de tuinplant opnieuw gaan uitlopen, zodat hij snel weer nieuw frisgroen blad heeft. Een keer wat organische mest geven (bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel) in het voorjaar is goed voor het behoud van een gezonde plant.

Carex kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op de webwinkel worden verschillende soorten Carex aangeboden. Kies de soort die in uw situatie het beste tot zijn recht komt, en kies natuurlijk de soort die u het mooiste vindt. Onze vakbekwame medewerkers zullende planten van uw bestelling met zorg uitzoeken en verpakken. Het bezorgen gebeurt met onze eigen bussen en eigen chauffeurs, waardoor schade aan de Carex door het vervoer niet mogelijk is. 

Carex planten

De meeste soorten Carex kunnen op vele plekken groeien. Zorg er wel voor dat de grond goed los gemaakt is, voordat u begint met aanplanten. Ook op grotere diepte (50 / 60 cm). Vooral bij nieuwbouw, wil de grond nog wel eens tot grotere diepte hard zijn. Gebruik wat aanplantgrond in het plantgat om de wortels van de Carex een goede start te geven. Geef daarnaast bij warme en droge periodes voldoende extra water. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.