Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over carex comans

Carex comans is een bossige siergrassoort met smalle bladeren. Bij wind maken de bladeren golvende bewegingen. De tuinplant heeft daardoor een speels uiterlijk. De Nederlandse naam van het gras is zegge. Carex comans stelt weinig eisen aan de bodemgesteldheid en zorgt zelfs in de winter voor extra kleur op uw balkon en terras. De tuinplant wordt ook vaak gebruikt als solitair en vakbeplanting in rotstuinen. Het gras laat zich ook gemakkelijk combineren met bloeiende vaste planten en heesters. Het siergras bereikt een hoogte van ongeveer 40 à 50 centimeter.

Carex comans planten

Tuinplantenwinkel.nl levert Carex comans in pot waardoor u het gras het hele jaar door kunt planten. Deze tuinplant stelt weinig eisen aan de grondsoort, maar staat graag in een vochtige goed waterdoorlatende bodem in de (half)schaduw. In de volle zon kunnen op drogere gronden de bladeren iets indrogen en maakt het gras een verdorde indruk.

Carex comans snoeien en verzorgen

Het eerste jaar na aanplant heeft Carex comans weinig onderhoud nodig. Laat oude uitgedroogde bladeren de hele winter rond de plant zitten; zij vormen zo een natuurlijke vorstbeschermlaag. Haal in het vroege voorjaar de verouderde delen weg, zodat het overblijvende gedeelte weer kan gaan groeien. De zegge kan ook zaailingen geven waardoor u weer nieuwe planten krijgt. Als de plant een verdorde indruk geeft kan het helpen de pol gras in het voorjaar tot 10 centimeter boven de grond terug te snoeien. Strooi in het voorjaar eventueel wat organische mest rond de plant. Na een paar jaar kan de plant van binnenuit verdrogen en verdorren. Steek dan in de herfst de hele plant uit de grond; scheur de frisse, jonge delen er af en gooi de oudere delen weg. Spit de grond een keer om en plant de nieuwe scheuten weer uit.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.