Informatie over carex oshimensis

De oshimensis is een van de vele soorten Carex die er wordt aangeboden. De opvallendste kenmerken van de Carex oshimensis is het wat smallere blad dat altijd wat afbuigend naar beneden hangt. Net zoals alle Carex soorten, is ook deze Carex oshimensis wintergroen. Hierdoor en door het afhangende blad, is deze variant uitermate geschikt om in bloembakken toe te passen. Ook in de tuin is het op vele plekken een aanwinst. Op Tuinplantenwinkel.nl worden twee soorten aangeboden. Beide met bont blad. De ene, Carex oshimensis 'Everest', heeft groen met wit blad. De andere soort, Carex oshimensis 'Evergold' heeft groen met geel blad. Door deze opvallende kleuren, komen ze goed tot hun recht als kleine groep in de border tussen groene bladplanten of bijvoorbeeld dwergconiferen. 

 

Carex oshimensis planten

Zoals hierboven al genoemd, is Carex oshimensis een goede plant om in bloembakken te zetten. Gebruik hiervoor altijd potgrond. Als de plant in de tuin komt te staan, dan is een losse vocht doorlatende bodem van belang. Maak de grond daarom altijd diep genoeg los en gebruik aanplantgrond tijdens het zetten. Aanplantgrond geeft de wortels van de Carex oshimensis een goede start.

 

Blauwgras snoeien en verzorgen

Snoei de Carex oshimensis alleen als het blad in de winter lelijk geworden is. Knip hem dan terug tot op zo'n 10 a 15 cm boven de grond. Geef de Carex oshimensis als deze in een bloempot staat, zeker in warme zomerperiodes, voldoende water. De grond in bloembakken droogt eerder uit dan in de tuin. Verder heeft deze tuinplant weinig onderhoud nodig. Een keer voeding geven mag natuurlijk altijd.

 

Carex bont blad

 

Inspiratie Carex oshimensis:

Geelbonte Carex oshimensis

 

De Carex oshimensis 'Evergold' heeft geelbont blad. 

Cornus en Carex gecombineerd

 

Carex combineert gemakkelijk met vele planten zo ook met de Cornus alba

 

Witbonte Carex oshimensis

 

De witbonte Carex oshimensis 'Everest' zorgt het hele jaar voor kleur. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.