Menu
Geen producten gevonden

Informatie over kiwiplanten

Deze exoot wordt de laatste jaren steeds vaker succesvol aangeplant voor de vruchten. Desalniettemin zijn kiwiplanten echte zon- en warmte-aanbidders. Daarom staan ze graag tegen een beschutte muur vol in de zon. Deze tuinplant is een klim- of slingerplant; dit wil zeggen dat deze steun nodig heeft om omhoog te groeien. U kunt de planten daarvoor het beste tegen een latwerk, draden of frame aanbinden. Kiwi’s zijn er in twee soorten. De gewone soort of Actinidia deliciosa is de meest bekende en geeft de bekende behaarde vruchten. Daarnaast zijn er kiwibessen, of Actinidia arguta, waarvan de vruchten en de planten beduidend kleiner zijn. De bes is met schil te eten omdat de beharing ontbreekt.

Kiwiplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden in onze webwinkel een aantal soorten kiwi's en kiwibessen aan. Van beide soorten zijn diverse cultivars verkrijgbaar. Anders dan bij de meeste fruitsoorten zijn er zowel mannelijke, vrouwelijke en zelfbestuivende rassen. Dit is een belangrijk gegeven bij de keuze van de klimplant.

Voor een goede vruchtzetten raden we aan zowel een mannelijke als vrouwelijke soort aan te planten. Bij zelfbestuivende rassen is dit niet nodig. Het kan de vruchtzetting wel helpen door er een mannelijke plant bij te zetten. Alle kiwiplanten worden door Tuinplantenwinkel.nl geleverd in pot en zijn het hele jaar door te planten.

Kiwiplanten planten en snoeien

De planten staan graag beschut op een luwe plek vol in de zon, zoals tegen een warme muur. De bodem dient goed doorlatend te zijn en niet te nat. Maak de grond bij het planten goed los en voeg wat aanplantgrond toe.

Omdat de plant een harde groeier is, is regelmatige snoei noodzakelijk. Zo houdt u de plant netjes en dit stimuleert ook de vruchtdracht. Het beste snoeit u aan het begin van de winter als het niet vriest of na de winter als de plant in blad staat. Zorg voor enkele hoofdtakken en snoei de zijtakken terug. Door de lange scheuten in de zomer in te korten remt u de groei en stimuleert u de vorming van vruchthout.

 

Een kiwiplant is een ware zon- en warmte-aanbidder

 

Inspiratie Kiwiplanten:

Op Tuinplantenwinkel.nl zijn verschillende soorten kiwi'w en kiwibessen verkrijgbaar

 

Inspiratievoorbeeld Kiwiplanten

Een kiwiplant is een klim- of slingerplant die gemakkelijk kan worden aangebonden aan een latwerk, frame of draden

 

Inspiratievoorbeeld Kiwiplanten

 

De kiwibes kan met schil worden gegeten omdat de beharing ontbreekt

 

Inspiratievoorbeeld Kiwiplanten

 

Video's over Kiwiplanten:

 

 

Inspiratievideo Kiwiplanten

 

 

Inspiratievideo Kiwiplanten

 

 

Inspiratievideo Kiwiplanten

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.