Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle kiwiplanten

Het klinkt misschien wat vreemd maar ook kiwiplanten zijn zelf te kweken. Omdat de plant een echte warmteliefhebber is rijpen de vruchten alleen goed tegen een warme en beschutte (liefst zuidgerichte) muur.

Van de kiwiplant bestaan twee soorten: de Actinidia deliciosa is de bekendste en geeft grote behaarde vruchten, de Actinidia arguta of kiwibes geeft kleine onbehaarde vruchten die direct te eten zijn. Beide planten zijn een slingerplant met lange scheuten. De plant heeft steun nodig bij het klimmen. U kunt de twijgen hiervoor aanbinden tegen een latwerk, draden of bijvoorbeeld pergola. Gebruik bij het aanbinden bindbuis; dit een flexibel materiaal dat met de dikte van de twijgen mee kan groeien. Bindbuis kunt u ook online bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Kiwiplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij kiwiplanten zijn er vrouwelijke en mannelijke rassen verkrijgbaar die elkaar nodig hebben voor een goede bestuiving en vruchtzetting. Alleen vrouwelijke planten dragen vruchten. Daarnaast zijn er ook zelfbestuivende soorten die wel individueel kunnen worden aangeplant en vrucht geven. Dit zijn de Actinidia deliciosa ‘Jenny’ en de Actinidia arguta ‘Issai’. Desalniettemin dragen ook deze rassen nog beter wanneer er een mannelijke plant bij wordt geplaatst. De planten staan allemaal in pot en kunnen daardoor jaarrond geplant worden.

Kiwiplanten planten en snoeien

De planten staan graag op een goed doorlaatbare bodem en op een luwe plek vol in de zon, zoals tegen een warme muur. Maak de grond bij het planten goed los en voeg wat aanplantgrond toe.

De kiwiplant is een harde groeier, regelmatige snoei is noodzakelijk om de plant niet te grof te laten worden. Kies een aantal hoofdtakken die u aanbindt. Voor een extra goede vertakking kunt u bij een jonge plant de scheuten tijdens de groei regelmatig toppen. Regelmatige snoei stimuleert ook de vruchtdracht. Het beste snoeit u als de plant in blad staat. 

Alle kiwiplanten

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.