U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Heesters | Tuinplantenwinkel.nl

Heesters

Heesters

Informatie over heesters

Planten die houtachtige stelen ontwikkelen, worden heesters genoemd. Het is een groep planten met zeer uiteenlopende groei- en bloeiwijzen. Er zijn wintergroene en niet-wintergroene soorten en ieder seizoen zijn er weer verschillende heesters die tot bloei komen. Dit maakt dat heesters eindeloos toepasbaar zijn in de tuin. Bekende groepen heesters zijn bijvoorbeeld de hortensia’s, de rozen, de rhododendrons en de vlinderstruiken.

 

In onze webwinkel vindt u een uitgebreid assortiment van deze tuinplanten. Ze zijn gerangschikt in verschillende groepen, zodat u eenvoudig het juiste exemplaar kunt vinden. De grootste groepen hebben we alvast goed vindbaar gemaakt met een aparte pagina. Op die manier vindt u snel uw gewenste struik.

Als u niet precies weet waar u naar op zoek bent kunt u alle heesters bekijken. Deze kunt u vervolgens filteren op hoogte, bloeitijd, bloemkleur en u kunt bijvoorbeeld bekijken of de struik wintergroen is.

Heesters kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

U kunt alle heesters vertrouwd online kopen in onze tuinplanten webwinkel, met de garantie dat er kwaliteit geleverd wordt. Onze webshop bevat actuele foto’s, zodat u kunt zien wat u bestelt. Wij leveren de heesters snel en de planten worden met de grootste zorg netjes verpakt. Dit maakt online bestellen van heesters in Nederland en België erg gemakkelijk.

Heesters onderhouden en snoeien

Veel heesters zijn gemakkelijk in onderhoud en worden ook gebruikt om vakken mee te vullen. Bekende ‘vakkenvullers’ zijn bijvoorbeeld Potentilla, Spirea, Pluimhortensia, Annabelle hortensia, Laurier en Viburnum. Alle heesters zijn te snoeien maar soms is dit niet nodig. Stelregel is dat heesters die na juni bloeien doorgaans aan het einde van de winter of begin van het voorjaar gesnoeid worden. Heesters die in het voorjaar bloeien worden direct na de bloei gesnoeid.

 

Hortensia's bloeien van alle heesters misschien wel het langste en zijn in vele kleuren verkrijgbaar

 

Inspiratie Heesters en struiken:

Hortensia zijn een van de populairste heesters en in vele kleuren en soorten verkrijgbaar

 

De hortensia is een veelgebruikte heester voor de tuin en is verkrijgbaar in vele soorten en kleuren.

Rozen bloeien vaak de gehele zomer en laten zich goed combineren met andere heesters en vaste planten zoals lavendel

 

Rozen zijn er in ontelbare kleuren en vormen. De meeste soorten bloeien de gehele zomer en laten zich goed combineren met bijvoorbeeld Lavendel.

 

In de schaduw voelt de rhododendron zich goed thuis

 

Rhodododron is een wintergroene heester die in het vroege voorjaar zorgt voor een kleurrijk plaatje.

 

Video's over Heesters:

 

 

 

Camelia's zijn er als herfstbloeier en voorjaarsbloeier. De bloemen zijn zeer opvallend en lijken op die van rozen waardoor de plant ook wel de roos van het voorjaar wordt genoemd.

 

 

 

Magnolia's zijn vooral bekend van hun bloei in het voorjaar, maar kent u deze Magnolia grandiflora al?

 

 

 

De pluimhortensia is beter geschikt voor een zonnige plek in de tuin dan de boerenhortensia. De Hydrangea paniculata 'Little Lime' blijft ook nog eens mooi compact.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.