Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over trachycarpus fortunei

Van alle palmbomen die geschikt zijn voor het klimaat hier voldoet de Trachycarpus fortunei het beste aan het plaatje van een echte palmboom. De stammen zijn fijn behaard en groeien gestaag in de hoogte. Aan de bovenzijde staan de waaiervormige bladeren aan stevige stelen. De plant komt van oorsprong uit de bergen van de Himalaya. De naam Chinese waaierpalm verwijst zowel naar de oorsprong als de bladvorm. Ook de namen Chinese windmolenpalm of Henneppalm worden gebruikt.

Trachycarpus fortunei planten en verzorgen

De Trachycarpus fortunei kan in pot of volle grond; let wel op in pot dat de pot een isolerende laag heeft zodat de wortels niet bevriezen. Zorg altijd dat water goed weg kan en gebruik bij het planten mediterrane potgrond. Deze kunt u samen met de palmboom op onze webshop bestellen. Anders dan vaak gedacht wordt, verlangt deze palmboom veel water. Geef dus, zeker wanneer u de plant in een pot zet, regelmatig water.

Deze palm kan prima in België en Nederland overwinteren maar verlangt een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw. We raden aan om bij temperaturen vanaf -10 graden Celsius de plant te beschermen en in te pakken met vliesdoek. Officieel zou de plant temperaturen tot -15 a -18 graden vorst kunnen verdragen. Als u de plant in een pot heeft staan dient u al eerder de wortel te beschermen door de pot met noppenfolie te omwikkelen.

Trachycarpus fortunei snoeien

Snoei bruine en geelgekleurde bladeren af tot dicht bij de stam, maar zorg er altijd voor dat er voldoende blad overblijft. Geef vooral planten in pot jaarlijks in het seizoen wat plantacote meststof. Let in de winter op de vorst en pak zoals hierboven beschreven de plant op tijd in.

Trachycarpus fortunei kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Deze Trachycarpus is de meest verkochte palm voor buiten. Bij Tuinplantenwinkel vindt u een ruim assortiment. Wij importeren de bomen zelf waardoor we de bomen tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden. Het hele jaar door kunt u bij ons palmbomen kopen. De bomen staan in pot en zijn direct te planten in de volle grond.

Wilt u de bomen eerst graag zien? Kom dan langs op ons Planten en Bomencentrum te Knegsel (NL). De maatvoering geven we aan in stamhoogte exclusief pot en bladeren. Bij elk product vindt u ook de totale hoogte terug inclusief blad en pot. 

 

Trachycarpus fortunei niet alleen in de schaduw een palm houdt van een zonnige standplaats

 

Inspiratie Trachycarpus fortunei:

een Trachycarpus fortunei kan goed tegen kou bij strenge vorst beschermen

 

Een Trachycaprus fortunei kan hier in de Benelux met de juiste verzorging prima overwinteren. De plant is winterhard tot -10 graden Celsius, maar kan op een beschutte standplaats nog meer vorst overleven.

 

een palmboom groeit uit in de hoogte naar maten hij ouder wordt

 

De stam van een Trachycarpus fortunei is fijn behaard en groeit voortdurend in de hoogte. Oudere afhangende bladeren kunt u in zijn geheel afknippen.

 

als de palmboom oud genoeg is kunnen er soms sierlijke vruchten aan komen

 

Snoeien van de palmbladeren is geen probleem, maar doe dit alleen als de bladeren geel/bruin worden. In het voorjaar geven oudere exemplaren goudgeel gekleurde bloemen. Er zijn mannelijke en vrouwelijke planten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.