Informatie over sparren

Sparren vormen een groep binnen de naaldachtigen. Het zijn naaldplanten met over het algemeen wat kortere naalden. Dennen (Pijnboom) hebben doorgaans een stuk langere naalden. Ook de vorm van sparren die uitgroeien tot een boomvorm is kenmerkend voor de soort. Nagenoeg alle soorten hebben een piramidale groeiwijze. Mocht je ooit nog eens twijfelen, zoek dan het logo van de bekende supermarktketen met dezelfde naam op en je zult het meteen weer weten! Op Tuinplantenwinkel.nl worden niet alleen hogere soorten sparren aangeboden, maar u vindt er ook dwergvormen.

Sparren snoeien en verzorgen

Net zoals bij de Pijnboom, hebben ook de Sparren nagenoeg geen snoei en onderhoud nodig. De vorm van Sparren komt het beste tot hun recht als ze zich op hun natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen. Snoeien van de Sparren gebeurt alleen maar wanneer ze te groot voor hun standplaats dreigen te worden. Snoei nooit te diep, maar enkel jonge scheuten. Dit om te voorkomen dat de vorm van de plant verloren gaat of dat er zich geen nieuwe uitlopers meer vormen onder de plek waar gesnoeid is.

Sparren kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Er bestaan verschillende soorten Sparren. Van de belangrijkste soorten hebben we een aparte categorie gemaakt, zodat de aangeboden soorten makkelijk te vinden zijn. Het gaat om de Blauwspar, Fijnspar, Servische spar en Zilverspar. Nadat u uw juiste soort Spar heeft uitgezocht en besteld, zullen de medewerkers van Tuinplantenwinkel.nl ervoor zorgen dat de plant netjes verpakt wordt. Daarna wordt hij geladen in een van onze eigen bussen, waarna een van onze chauffeurs hem netjes bij u aan huist komt bezorgen. Door het transport in eigen handen te hebben, is de kans op schade tijdens transport uitgesloten.

 

sparren hebben naalden

 

Inspiratie Sparren:

Sparren kunnen groot worden

 

Sparren hebben over het algemeen wat kortere naalden dan dennen en een meer piramidale groeivorm. Er zijn sparren die uitgroeien tot hoge bomen, maar ook compacte soorten voor de kleinere tuin.

 

sparren aangeplant in volle grond

 

In deze tuin zijn sparren gecombineerd met andere vaste planten en rododendron. Sparren passen bij uitstek in een rotstuin, heidetuin of Japanse tuin.

 

sparren is een groenblijvende plant

 

Groenblijvende planten zoals sparren, dennen en coniferen geven de tuin het hele jaar door kleur.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.