Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over kniphofia

Kniphofia is een vaste plant met een wel zeer opvallende bloeiwijze. De Nederlandse naam van deze plant is niet voor niks Vuurpijl (of Fakkellelie). Het blad is smal langwerpig en wordt zo'n 40 tot 50 cm hoog. In de zomermaanden toornen hier de bloemen, die aan het eind van een stevige stengel groeien, een flink stuk bovenuit. Kniphofia gedijt het beste op een zonnige plek, maar staat in het groeiseizoen liever niet te droog. In de winter is het daarentegen weer belangrijk dat de wortels van de Kniphofia niet te nat staan, om te voorkomen dat deze gaan rotten. Kniphofia komt perfect tot zijn recht als accentplant in een vak met bodembedekkers of lagere siergrassen. 

Kniphofia snoeien en verzorgen

Door elk jaar een laag compost rond de voet van de plant te strooien, kan het gewenste milieu voor de Kniphofia het beste behaald worden. De laag compost zorgt ervoor dat in de zomermaanden het vocht langer vastgehouden wordt. Tegelijkertijd maakt het de grond los en luchtig, waardoor het vocht in de wintermaanden makkelijker de grond in trekt. Uitgebloeide bloemen van de Kniphofia kunnen onderaan de plant worden weggeknipt. Door dit tijdig te doen, blijft de plant langer nieuwe bloemstengels aanmaken. 

Kniphofia kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Zeg je Kniphofia, dan zeg je knallende kleuren. Er bestaan wel soorten met een meer pastelkleurige bloem, maar de meeste soorten Kniphofia zijn werkelijk opvallende vuurpijlen in de kleuren die doorgaans in het kleurenspectrum geel-oranje-rood zitten. Sommige bloemen hebben een effen bloemkleur, maar er zijn ook soorten met meerder kleuren in één bloem. Op Tuinplantenwinkel.nl bieden we de effenkleurige Kniphofia 'Mango Popsicle' aan met geel/oranje kleurige bloemen en de Kniphofia 'Alcazar' met van geel naar rood gekleurde bloemen.

Kniphofia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.