Menu
Geen producten gevonden

»

Kniphofia 'Alcazar'

Product informatie

Nederlandse naam: Vuurpijl
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Oranje
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 120 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Kniphofia 'Alcazar' of Vuurpijl - Informatie: 

Op Nieuwjaarsdag zit deze tuinplant nog lekker verstopt in de aarde. Dan hebben we andere vuurpijlen die de hemel sieren, maar als u op een mooie zomeravond denkt een vuurpijl te zien, dan is de kans groot dat u naar de prachtige bloeiwijze van de Kniphofia 'Alcazar' zit te kijken. Deze, op siergras lijkende tuinplant geeft de hele zomer lange aarvormige oranje bloemen die op stelen staan. Het blad wordt ongeveer 50 cm hoog, de bloemstelen komen daar een heel stuk bovenuit. (soms tot wel 140 cm). In de loop van het najaar sterft de tuinplant af. U kunt hem in de wintermaanden terugknippen (eventueel de uitgebloeide bloemstengel al eerder). De Kniphofia 'Alcazar' kan tegen de vorst, maar bij strenge vorst, is het aan te raden om de voet van de plant te bedekken met een isolerend bladerdek of eventueel een oude deken. De Vuurpijl staat het liefste op een plekje in de volle zon en komt als solitaire plant / plantgroep het beste tot zijn recht. 

 

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!   De Kniphofia 'Alcazar' | Vuurpijl koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.