Pennisetum alopecuroides 'Hameln'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lampenpoetsersgras
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Bruin
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' of Lampenpoetsersgras

Het beste en meest gebruikte Lampenpoetsersgras. Pennisetum alopecuroides 'Hameln' is vooral een aanrader als u een tuin op het zuiden heeft. Deze plant houdt van zon en warmte. Aanplant van een groepje in de border geeft het mooiste effect.  Het is een sterke grassoort met een bolvormige groeiwijze, die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Deze plant is oorspronkelijk afkomstig uit warme, gematigde streken. In de maanden juli t/m september krijgt Pennisetum alopecuroides 'Hameln' prachtige, roodbruine aren, die wel op borstels lijken. Deze borstels werden vroeger gebruikt om het glas van de olielampen schoon te poetsen. Nu kom je ze vaak tegen in droogboeketten. Deze tuinplant is winterhard, de sierlijke aren blijven staan, maar de bladeren vallen af.

 

Standplaats Pennisetum alopecuroides 'Hameln'

Lampenpoetsergras is een relatief sterkte tuinplant, maar bij langdurige droogte moet je het wat extra water geven. Plaats ze bijvoorkeur in grond die goed waterdoorlatend is op een deels zonnige, beschutte plek. Zet Pennisetum alopecuroides 'Hameln'-planten dicht bij elkaar voor een mooie compacte look. 

 

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' advies aantal per vierkante meter:

 

Maatvoering / potmaat  Aantal per vierkante meter  Potmaat in diameter
P9 (pot 9x9 cm) 5 planten 9x9 cm
C2 (2 liter pot) 5 planten Ø 17 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

 

Let op!
De pot kan soms in vorm afwijken, bijvoorbeeld een wat meer vierkante pot dan rond. 

 

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' snoeien en onderhouden

Snoei de tuinplant pas na de winter terug tot 10-15 cm boven de grond. Laat snoeien heeft voordelen: u kijkt niet de hele winter naar de overblijvende korte stompjes en de tuinplant wordt beter beschermd tegen langdurige, strenge vorst: enige bescherming is dan nog wel gewenst.De Pennisetum alopecuroides 'Hameln' | Lampenpoetsersgras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.