Informatie over oeverplanten

Anders dan waterplanten staan oeverplanten liever niet continue in het water. Tegen een tijdelijke overstroming zijn ze bestand maar doorgaans staan ze met hun basis liever net op het droge. Doordat ze dicht op het waterniveau staan hebben de wortels nooit een gebrek aan water. En dat vinden deze planten fijn. Sommige oeverplanten doen het ook goed op doorlatende grond zoals kattenstaart (lythrum) en holpijp (equisetum). Deze planten zijn dus ook toepasbaar in de tuin.

Oeverplanten worden ook wel moerasplanten genoemd omdat ze in hun natuurlijke omgeving vaak in drassige, moerasachtige plekken te vinden zijn. Bij natuurlijke vijvers of leemvijvers zijn oeverplanten handig omdat ze de bodem bijeen houden en het water zuiveren. Bij andere vijvers kunt u deze planten toepassen door ze te planten in vijvermanden of in een moerasfilter.

Oeverplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In ons assortiment vindt u een divers aanbod moerasplanten. Er zijn veel soorten die prachtig bloeien en zorgen voor een kleurrijke rand van uw vijver. De planten worden in pot geleverd maar dienen nog worden overgeplant in een vijvermand of filter. Dit kan het beste met vijvergrond of een vijversubstraat. In onze webwinkel kunt u ook vijvergrond mee bestellen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.