Informatie over lis

De Lissen op deze pagina zijn allemaal voor een plaats in de vijver. Ze houden van een natte standplaats aan de rand van de vijver. We bieden de Lis aan in diverse soorten, van geel tot verschillende paarstinten, we hebben zelfs een witte Lis. Daarnaast bestaan er ook lissen ofwel Irissen voor de tuin, Deze vindt u hier

Lis planten en verzorgen

Omdat de plant zich uitbreidt middels een wortelstok dient u de plant op tijd te scheuren indien u deze wat in toom wilt houden. Na de bloei kunt u de uitgebloeide bloemstengels wegknippen. In het na- of voorjaar kunt u het blad terugsnoeien.

 

De lis is een vaste plant die vaak wordt geassocieerd met een waterrijke omgeving

 

Inspiratie Lis:

De bloemen van een lis zijn in talrijke kleuren en kleurstellingen verkrijgbaar

 

Verschillende lis planten bij elkaar zorgen voor een kleurrijk beeld in het voorjaar. De bloei is van korte duur. Het grasachtig blad zorgt voor een natuurlijke uitstraling van de tuin of vijverrand wanneer de bloemen niet aanwezig zijn.

 

Er zijn lis planten die geschikt zijn voor zowel drogere als nattere grond

 

De Gele lis is de bekendste telg uit de familie en komt van nature voor in zowel België als Nederland. De plant is te vinden aan de randen van zoetwatergebieden en bloeit in het voorjaar met heldergele bloemen.

 

De Japanse lis bloeit in verschillen roze en paarse tinten en groeit goed aan de waterkant

 

Iris ensata of de Japanse lis of iris kan zowel aan de wateroever groeien als op het droge. Dit maakt deze plant toepasbaar op vele plekken. De bloemen zijn opvallend groot in vergelijking tot het vrij fijne zwaardvormige blad.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.