Informatie over top 10 - standplaats zon

Niet alleen mensen houden van zon. Ook veel planten zijn er dol op. De meest kleurrijke bloeiers zijn vaak op een zonnige standplaats te vinden. Op een zonnige standplaats schijnt de zon het liefst de hele middag. Als de zon er de hele dag of een deel van de ochtend samen met een groot deel van de middag schijnt is het ook een zonnige standplaats. Met alleen ochtend- en/of avondzon spreekt men van een plaats in de halfschaduw.

Planten die houden van een zonnige standplaats

De meest bekende tuinplanten zijn vaak zonliefhebbers. De beste voorbeelden zijn lavendel, rozen en salvia. Een zonnige standplaats betekent vaak ook dat de plant bestand moet zijn tegen hitte en soms ook droogte. De temperatuur dicht bij de grond kan in de middagzon aardig oplopen.

Bekende planten die van zon houden zijn Agapanthus, Agastache, Buddleja, Calamintha, Caryopteris, Ceratostigma, Echinacea, Geranium, Helenium, Lavendel (Lavandula), Nandina, Nepeta, Pennisetum, Potentilla, Salvia, Sedum, Struikrozen (Rosa), Syringa en Verbena. Grote kans dat u deze planten in een willekeurige tuin terug kunt vinden.

Ook bijen en andere nectarliefhebbers zijn dol op zon. Door de warmte zijn deze insecten beter in staat te vliegen. Hommels en vlinders zoeken bijvoorbeeld graag een plekje op in de zon zodat ze de vleugels goed kunnen spreiden. Als u planten zoekt voor een zonnige plaats in de tuin is het aan te bevelen hier rekening mee houden. Nectarrijke planten in de zon zorgen voor voeding op de favoriete plek van deze dieren. Mooie voorbeelden van nectarrijke planten die graag in de zon groeien zijn Buddleja, Calamintha, Lavandula, Salvia en Verbena.

Planten zorgen voor verkoeling

Door de tuin te beplanten met veel groen zorgt u voor verkoeling in de tuin. Een met planten bedekte grond warmt minder snel op dan kale grond en hogere planten zorgen bovendien voor aangename schaduw.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.